Umičević ipak ne ide na bal kod Melanije u Vašington

Tehnički direktor Fabrike obuće „Bema“ iz Banjaluke Marinko Umičević nije dobio vizu za za ulazak u Sjedinjene Američke Države, tako da će, iako je dobio pozivnicu od Melanije Tramp, izostati sa humanitarnog bala koji će biti održan tri dana pre zvanične inauguracije njenog supruga Donalda Trampa, 20. januara.

Marinko Umičević je u avgustu prošle godine Malaniji Tramp poslao dva para cipela, kao znak podrške njenom suprugu pred izbore u SAD. Posle toga, kako je rekao, prodaja proizvoda „Beme“ povećana je oko 300 posto, prenela je Fena.

„Nisam u mogućnosti da odem na bal jer nisam dobio vizu. Razloge moje sprečenosti odlaska na bal sam napisao u pismu koje sam poslao gospođi Melaniji Tramp“, naveo je tehnički direktor Fabrike obuće „Bema“ koji je bio pozvan na humanitarnu svečanost buduće prve dame SAD.

Dodaje da mu je iz ambasade ponuđeno da dođe na razgovor u Sarajevo 17. januara povodom izdavanja vize, što je već bilo kasno.

Umičević je naveo da bi imao i pravo na trominutno obraćanje na gala večeri, što bi bilo „značajno za Banjuluku, BiH i region“.

Priznao je i da je digao kredit da kupi kartu do Amerike, jer gosti na balu sami plaćaju troškove puta, avionsku kartu, ali i smeštaj u Vašingtonu.

Naveo je i da je bio pripremio poklone za Trampa - papuče i šal s motivima RS i navijača fudbalskog kluba iz Banjaluke, kao i knjigu, a Melaniji takođe knjigu i spavaćicu s motivima plavog veza Zmijanja.

Poklone neće poslati, već će, kako je rekao, čekati bolju priliku da ih sam uruči.

Umičević je i savetnik predsednika za privredu RS Milorada Dodika koji, takođe, nije dobio vizu za SAD.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво