Ovo je srpska pesma za Evropu!

Mlada Kruševljanka moćnog glasa Sanja Vučić ZAA braniće boje Srbije na 61. „Pesmi Evrovizije“ pevajući numeru Ivane Peters "Goodbye", predstavljenu u specijalnoj emisiji „Pesma Srbije za Evropu“!

Voli pljeskavice, glumicu Seku Sablić, ali i da peva. Crkveni hor, bendovi, brojni nastupi, velika želja za pevanjem oblikovali su je kao izvođača. Ona je Sanja Vučić!

Od prvog nastupa u frizerskom salonu do velikog RTS-ovog studija prošlo je dosta godina, ali osećaj je isti – kao „na tapetu“. Sanja kaže da sa vlašću nema nikakve veze, a, kako ističe, brojni preci su joj se prezivali Vučić, pa se zbog toga i ona tako preziva.

„Sa velikom radošću sam došla. Tako jedna perspektivna, divna mlada dama da me zove da me vidi. Želim ti svu sreću i svi će navijati i svi će te voleti. Već si pobednica“, rekla je glumica Seka Sablić koja je došla u emisiju Pesma za Evropu da podrži Sanju.

Kroz splet narodnih i etno numera, ali i pesme u obradi svetske zvezde Bijonse Noulz, Sanja je pokazala raskoš svog glasa specifične boje. 

„Put izbora jeste bio zanimljiv. Sanja jeste na neki način dete RTS-a, zbog učešća u emisiji Tri boje zvuka, pa nam je bila u fokusu. Tragali smo za kompozitorima“, objasnila je Olivera Kovačević, urednica Zabavnog programa RTS-a. 

Prema rečima Dragana Ilića, šefa delegacije Srbije na „Pesmi Evrovizije“, Sanja Vučić nije poznata širim krugovima, ali će to postati veoma brzo posle priče o „Evrosongu“.

Voditeljski četverac imao je specijalne zadatke: Slobodan Šarenac proveravao je da li naša predstavnica ima takmičarski duh i da li će ostaviti srce na terenu, Vlada Jelić brinuo je o tome zna li predstavnica da peva da bi to prvi objavio u vestima, Dejan Pantelić trudio se da je kviz pitanjima izvede iz takta, dok je Milan Popović proveravao da li će u svom koferu za Evropu nositi zastavu Srbije.

Ljubiteljima velikog muzičkog takmičenja srpska predstavnica, studentkinja Filološkog fakulteta u Beogradu, obratila se pesmom na portugalskom, arapskom, francuskom, italijanskom i engleskom jeziku.

„Pesma je nastala tokom perioda mog života kada sam bila malo manje aktivna. Napisala sam je za neki svoj budući solo album“, istakla je Ivana Peters, autorka kompozicije koja će predstavljati Srbiju.

Pesma Goodbye (ili Shelter) na srpskom se zove Iza osmeha jer nije reč o prepevu, već originalnom tekstu Ivane Peters. 

Ivan Ilić, dirigent „Big benda“ RTS-a, koji potpisuje aranžman i produkciju numere naglašava da je reč o pesmi sa dušom.

Na izboru za najbolju pesmu Starog kontinenta, 22-godišnja Kruševljanka pesmu Ivane Peters izvešće na engleskom jeziku.

Srbija će nastupiti druge polufinalne večeri na 61. „Pesmi Evrovizije“. Polufinala su zakazana za 10. i 12. maj, dok će završnica najvećeg evropskog muzičkog takmičenja biti 14. maja u areni „Globen“ u Stokholmu, uz direktan prenos na RTS-u.

broj komentara 192 pošalji komentar
(utorak, 15. mar 2016, 19:34) - anonymous [neregistrovani]

Ljubav

Bas sam isto mislila: "Iza osmeha"* je priznanje ljubavi. I zato je dobro sto na engleskom peva "Goodbye", a ako prolazi moze da peva "Iza osmeha", doduse cak sam pomislila da treba da dobije prvo mesto, znaci da pobedi, pa da peva "Dobar Dan" (jednom, a drugome "goodbye" ujedno).

(utorak, 15. mar 2016, 17:08) - anonymous [neregistrovani]

Bekeljenje

Sa manje bekeljenja, možda i nešto postigne, možda...

(utorak, 15. mar 2016, 15:46) - anonymous [neregistrovani]

iza osmeha je ljubav

Šta nam je cilj?
Predstavljajući našu zemlju da Sanja istinski pošalje poruku ljubavi da bi se većina oseća dobro dok sluša i gleda, a sa nadom da će osvojiti što veći broj glasova. Kako?
Da li pevanjem na našem jeziku a da ponovi zadnji stih na engleskom????
Da li jednostavnijim izgledom pevačice????
Da li brižnijim i smirenijim ponašanjem ????
....
Ili ovako kako se predstavila????

Još mnogo pitanja koji traže odgovor.
Tekst divan.
Sanja ima glas i harizmu.
Kada bi sačuvala ono dečije što poseduje, da budemo ponosni bez obzira na osvojeno mesto.

(ponedeljak, 14. mar 2016, 20:09) - anonymous [neregistrovani]

"iza osmeha"

Kad peva na našem jeziku ne liči na Adel.

(ponedeljak, 14. mar 2016, 15:37) - anonymous [neregistrovani]

Poruka

Osobi nad mene: I muskarci treba da pobegnu od ugnjetavanje - molim, jednakosti!

(ponedeljak, 14. mar 2016, 09:47) - anonymous [neregistrovani]

Preneti poruku

Poruku o tome da zene treba da pobegnu od zlostavljaca moguce je preneti samo na jeziku koji svi razumeju.
I prekinite biti rodoljubi na ovaj nacin. Bolje ne bacajte smece po ulici i pomognite nemocnom.

(ponedeljak, 14. mar 2016, 09:38) - anonymous Ivan [neregistrovani]

Saveti

Svaka zemlja ucesnica u Evroviziji peva pesmu na svom jeziku i tako predstavlja svoju zemlju . Kod nas je to obrnuto sto nezvuci patrjahalno nazalost. Pesma je fenomenalna za oba jezicka podrucja. Izgled i boja glasa sa visokim tonovima je savrsena. Pozelimo joj ulazak u finale...

(ponedeljak, 14. mar 2016, 08:59) - anonymous [neregistrovani]

Kolko negativnosti od nasih cirilicnih patriota

Gde bi nam bio kraj da nemamo ovoliko cirilicnih patriota kojji bi najvise zeleli da budemo nesto nalik Severnoj Koreji ili neka okrug u Rusiji.

(ponedeljak, 14. mar 2016, 08:56) - anonymous [neregistrovani]

Puna podrska Sanji 12 maja u polufinalu i nadam se u finalu 14.maja

Pesma je presisala vec preko 390 hiljada pregleda na zvanicnom sajtu eurovision.tv . Jedina mana je sto nase patriote daju pesmi silne dislikove i ruzne komentare, jer toboz ne peva na srpskom, sto je interno odabrana.. i opet pokazujemo nasu ruznu naviku da blatimo najvise sami sebe, dok sve druge nacije stoje iza svojih predstavnika pa cak i Rusija je od 2000 do 2016 imala samo 3 pesme koje nisu bili na engleskom jeziku isto. Uz to pre objave pesme bili smo na 18 tom mestu na kladionicama za pobedu, a sada smo na 8 mestu. Treba podsetiti da od ove godine su promenjena pravila glasanja i da dijasproa opet ima jak uticaj kao pre 2013, jer sada tv gledaoci daju poene i ziriji odvojeno .

(nedelja, 13. mar 2016, 18:20) - Nikola, Bor [neregistrovani]

Ponos i dika

Osećam se veoma ponosno što će nas jedna ovakva divna cura, multitalenat, sa raskošnom pesmom predstavljati na Evrosongu. Možemo ići uzdignute glave, ponosni. Bravo Sanja, bravo Ivana.