RTS 7. marta saopštava predstavnika Srbije na „Evrosongu“

Radio-televizija Srbije će u ponedeljak, 7. marta predstaviti izvođača koji će predstavljati Srbiju na „Evrosongu“ u Švedskoj. U specijalnoj emisiji „Pesma Srbije za Evropu“ gledaoci će prvi put moći da čuju kompoziciju kojom će se Srbija takmičiti u Stokholmu. Emisija je na programu u subotu, 12. marta, u 21 čas, na Prvom programu RTS-a.

„Predstavnik Srbije na ovogodišnjem 'Evrosongu' izabran je na internom konkursu RTS-a. Ove godine predstavićemo jedno novo mlado lice koje će, verujemo, biti iznenađenje kako za domaće, tako i za inostrane ljubitelje 'Pesme Evrovizije'“, otkrio je Dragan Ilić, šef delegacije Srbije na 'Pesmi Evrovizije'.

Odluku o srpskom predstavniku doneli su urednici Muzičke redakcije RTS-a.

„Ovakav princip omogućio je da RTS na takmičenje pošalje jedno novo lice, za koje smatramo da će srpsku pesmu predstaviti na najbolji način. Iza izvođača stoje svi resursi RTS-a, uključujući orkestre, aranžere, producente koji rade u našoj kući, tako da po prvi put RTS na 'Evrosong' šalje kompoziciju koja je u najvećoj meri urađena svim raspoloživim autorskim i tehničko-produkcionim kapacitetima Radio-televizije Srbije", dodao je Ilić.

Specijalna emisija Pesma Srbije za Evropu ima nameru da predstavi srpskog izvođača, mladu osobu sa puno interesovanja i talenata, što će publika i TV gledaoci moći i da vide.

Kroz razgovor i muzičke numere gledaoce će voditi najpoznatiji srpski TV voditelji, koji će publici predstaviti sve najinteresantnije činjenice i zanimljivosti u vezi predstavnika i kompozicije.

Srbija će nastupiti u drugom polufinalu 61. 'Pesme Evrovizije'. Polufinala su zakazana za 10. i 12. maj, dok je Veliko finale 14. maja u areni „Globen“ u Stokholmu, uz direktan prenos na RTS-u.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 04. mar 2016, 21:05)
anonymous [neregistrovani]

Sledece godine hocemo Beoviziju kao izborno takmicenje

Nadam se da sledece godine cemo opet imati takmicenje poput Beovizije na kojem ce gradjani birati predstavnika sa clanovima zirija koji bi po meni trebalo da daju 1/3 glasova a tv gledaoci putem sms 2/3 da nam se ne bi desila 2009 i 2013 kada je pobednik pobedio zahvajujuci ziriju a 2013 pobednik pobeido zahvaljujuci medijskom kampanji i fanovima nezasluzeno, a ne da se bira interno kao ove godine.

(petak, 04. mar 2016, 20:00)
David [neregistrovani]

Napred!

Hocemo Eurosong ponovo u Srbiji! Napred Srbija! Verujemo u dobar izbor RTS