Читај ми!

„Stari sugrađani“ iz Zagreba sutra u Novom Sadu

Novosađani će sutra uveče čuti sve hitove bez kojih bi jedan koncert „Parnog valjka“ bio nezamisliv. Rahimovski smatra da se „kao stari sugrađanin“ vraća u jedan pravi rokerski raj iz sedamdesetih godina.

Popularni veterani hrvatske rok scene, bend „Parni valjak“, održaće sutra koncert u novosadskom SPENS-u, kao deo nastupa na kojima promovišu svoj novi album Nema predaje.

Pevač Parnog valjka Aki Rahimovski rekao je na konferenciji za novinare da će repertoar pesama na sutrašnjem koncertu podrazumevati pesme sa novog albuma, ali da je bend pripremio i sve hitove bez kojih bi njihov koncert bio nezamisliv.

Rahimovski je rekao da se bend u Novom Sadu oseća kao „stari sugrađanin“, jer je prvi album 1976. godine snimljen upravo u ovom gradu, u „Studiju M“ Radio-televizije Vojvodine.

„Tih sedamdesetih godina u Vojvodini je bio jedan pravi rokerski raj, u kome smo znali svirati po dve nedelje i svako veče putovati po mestima kao što su Vršac, Bačka Palanka, Subotica ili Zrenjanin, i sada se osećamo kao da smo se vratili kući“, objasnio je frontmen.

Dodao je i da je zadovoljan jer je na ovogodišnjoj turneji u Srbiji, tokom koje su već svirali u Kragujevcu i Beogradu, primetio da publika zna pesme sa novog albuma i dodao da je to za njega pokazatelja da je „bend i dalje blizak publici i da ona ceni sve što rade“.

„Živeti od stare slave možete nekoliko godina, ali onda dosadite i sebi i publici. Ovaj novi materijal koji promovišemo će biti zastupljen i na koncertu u Novom Sadu, ali ostatak repertoara će biti one pesme koje se moraju odsvirati“, rekao je Rahimovski.

Početak koncerta „Parnog valjka“ zakazan je za 20 časova u Velikoj sali SPENS-a, a ulaznice se mogu nabaviti po cenama od 800 do 1.400 dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво