Kimel: Tramp će sigurno biti tema na dodeli Oskara

Američki komičar Džim Kimel otkrio je da će predsednik Donald Tramp i njegova politika biti jedna od tema na 89. svečanoj dodeli Oskara, u nedelju uveče u Los Anđelesu, javila je agencija AP.

Četrdesetdevetogodišnji komičar, koji će prvi put biti domaćin ceremonije prestižnih Oskara, ističe: „Pričaću o Trampu tokom dodele. Koliko, to još ne znam. Zavisi od toga šta će se desiti tog dana“.

Kimel je otkrio da su Amerikanci bili primorani da zauzmu nečiju stranu, što nije trebalo da se dogodi, dodajući da svi treba da budu na jednoj strani, na strani SAD.

Na dodeli neće biti prisutan iranski reditelj Asgar Farhadi, čiji je The Salesman nominovan u kategoriji najboljeg stranog filma.

Farhadi je posle Trampovog ukaza o zabrani ulaska u SAD državljanima sedam većinom islamskih zemalja, među kojima je i Iran, naveo da nije prihvatljiva neizvesnost oko njegovog putovanja u SAD i da je zato odlučio da ne prisustvuje dodeli Oskara, čak i ako mu bude dozvoljeno da uđe u SAD.

Iranka Tarane Alidusti, koja igra glavnu ulogu u Farhadijevom filmu, poručila je da će bojkotovati dodelu Oskara, makar joj američke vlasti i dozvolile ulazak u SAD. Ona je Trampovu odluku okarakterisala kao rasističku.

Portparol Bele kuće Šon Spajser istakao je da Tramp neće gledati televizijski prenos ceremonije dodele Oskara, jer će u nedelju uveće prirediti bal u Beloj kući.

Agencija Frans pres je ocenila da to sigurno neće sprečiti Trampa da na Tviteru komentariše dodelu Oskara, posebno jer je za tu nagradu nominovana glumica Meril Strip, koju je kritikovao, na šta mu je ona nedavno uzvratila žestokim komentarom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи