Мерил Стрип: Јесам прецењена глумица!

У емотивном говору током којег је било суза, пркоса али и хумора, Мерил Стрип поновила је оштре критике на рачун председника САД Доналда Трампа, који је о славној глумици недавно рекао да је прецењена звезда.

Рекордерка по броју номинација за Оскара говорила је на гала вечери америчке ЛГБТ организације намењене за прикупљање новца у оквиру кампање поштовања људских права и потврдила иронично да је прецењена глумица.

„Јесте, ја сам прецењена глумица, али и глумица моје генерације коју највише критикују“, рекла је чувена уметница коментаришићу Трампову изјаву после њеног говора на додели Златних глобуса одржане крајем јануара.

Мерил Стрип је нагласила да би више волела да је код куће да пере веш него да држи говоре, али је због професије и као јавна личност обавезна да говори у јавности.

„Застрашујуће је бити стално на мети разних критика, а једини начин је рећи шта мислите. То једноставно морате да урадите. Нема других опција“, истакла је Мерил Стрип, али није прецизирала каквој је врсти критика била изложена.

И ове године, 67-годишња глумица номинована је за престижног Оскара.

Мерил Стрип је до сада 19 пута номинована за Оскара, од којих је добила три. Такође, имала је 28 номинација за Златни глобус, а освојила је седам. Добитница је и две награде Еми, канске Златне палме и две награде БАФТА. Амерички филмски институт јој је 2004. године доделио Награду за животно дело.

Једна је од најбољих и највише награђиваних глумица свих времена, а често се, поред Џуди Денч, наводи као најбоља глумица своје генерације. Ту титулу јој је још осамдесетих предвидела легендарна Бет Дејвис.

Најпознатији филмови у којима је глумила су Ловац на јелене, Жена француског поручника, Моја Африка, Мостови округа Медисон и Сумња.

За улогу у драми Крамер против Крамера добила је Оскара за најбољу глумицу у споредној улози, а за улоге у филмовима Софијин избор и Челична дама награђена је признањем Америчке филмске академије за главну улогу.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара