Senatori „Fejsbuku“: Da li je ugrožena privatnost korisnika?

Republikanski senator Džon Tun i demokratski senator Bil Nelson zatražili su danas od direktora „Fejsbuka“ Marka Zakerberga da odgovori na pitanje da li je privatnost korisnika te mreže kompromitovana zbog deljenja podataka sa najmanje 60 proizvođača telefona.

Сенатори „Фејсбуку“: Да ли је угрожена приватност корисника? Сенатори „Фејсбуку“: Да ли је угрожена приватност корисника?

Dvojica senatora uputila su pismo Marku Zakerbergu nakon što je Njujork tajms izvestio da su kompanije koje se bave proizvodnjom telefona i drugih uređaja u mogućnosti da pristupe informacijama prijatelja korisnika, čak i ako oni ne daju izričitu dozvolu za deljenje svojih podataka sa trećim stranama.

Kompanija „Fejsbuk“ izdala je saopštenje da su spremni da odgovore na sva pitanja, i negiraju najnovije navode medija, prenosi Rojters.

Ovo je druga afera koja potresa popularnu društvenu mrežu, nakon što je objavljeno da je kompanija za prikupljanje podataka „Kembridž analitika“ koristila podatke više miliona korisnika Fejsbuka, zbog čega je Zakerberg svedočio u američkom Kongresu i u Evropskom parlamentu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво