Теоретичари завере пронашли коронавирус у бестселеру Дина Кунца из 1981. године

Ревносни љубитељи хорор фантастике открили су да је Дин Кунц у свом роману „Очи таме“ (The Eyes of Darkness ) из 1981. године назвао вирус убицу „Вухан-400“ и тачно предвидео име и место настанка новог вируса.

Радња књиге Очи таме се бави судбином ожалошћене мајке која истражује тајанствене околности под којима је страдао њен син. Оно што је привукло највише пажње је чињеница да је Кунц необични вирус убицу назвао „Вухан-400“ што је јасна асоцијација на кинески град Вухан из кога је кренула зараза новим коронавирусом.

У цитираном пасусу, један од ликова расправља о биолошком рату и назива вирус „савршеним оружјем“

„Кинески научник... који је емигрирао у Сједињене Државе, донео је диск са подацима о новом кинеском најважнијем и најсмртоноснијем биолошком оружју. Назвали су га 'Вухан-400' јер је развијен у њиховим лабораторијама недалеко од града Вухана. 'Вухан-400' је савршено оружје“, каже поменути лик.

Одељак који је уочио Ник Хинтон, постао је хит на друштвеним мрежама и покренуо је нови талас бизарних теорија завере о пореклу коронавируса.

Неки корисници Твитера тврде да је прича језива, док други тврде да је то потпуна случајност.

Дин Кунц иначе веома плодан амерички писац чији романи спадају у жанр трилера и често садрже елементе хорора, фантазије, научне фантастике, мистерије и сатире, још увек се није огласио поводом овог открића.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво