Египат је идеално место за зимско летовање

Између Либије, Израела и Појаса Газе, са излазом на Средоземно и Црвено море, на милион квадратних километара, делом у североисточној Африци, а делом у Азији, налази се Египат.

Египат је и даље „дар Нила“, дар у пространству пешчане пустиње Сахаре. Запањујућа историја земље, у којој је пре 5.000 година рођена цивилизација, мистика древних грађевина и легенде о животима њених владара су оно што изнова и изнова фасцинира посетиоце ове надасве занимљиве дестинације.

Како изгледа зимовање на мору?

Зима код нас подразумева доста хладну и променљиву температуру, па делује незамисливо да на само три сата лета од Београда, преко целе године живи право, правцато лето. Онима који су се први пут упутили ка Египту заиста је тешко да то замисле и зато дозвољавају себи да негодују због раног устајања због лета, поспаности и хладноће.

Када изнад облака, из све снаге гране сунце, а убрзо након тога под собом угледате непрегледно пространство песка и пустињског камена, већ сте добрим делом преболели све проблеме ранојутарњег лета.

Чаробна Хургада

По слетању на аеродром у Хургади постајете лагано свесни да зима није свуда иста. Пријатна температура ваздуха преко 25 степени учиниће да све предрасуде које сте понели нестану. Слично се дешава и са вашом зимском одећом. Топло египатско сунце на кожи, мирис соли у ваздуху и безброј разиграних палми на златно-тиркизној обали, сада су почетак вашег дана.

Хургада, бисер египатске обале, налази се на Црвеном мору, надалеко познатом као „море са седам боја“. Бројни, новоизграђени хотели који одузимају дах, у комбинацији са локалним стилом живота, права су слика Египта. Хургада је прави мамац за оне који се професионално или аматерски баве роњењем, а његова идеална позиција оставља могућност и других разноврсних излета. Доза мистике, порција ситног песка и тиркизно море у неограниченим количинама, прави рецепт за уживање!

Хургада ће вам пружити и мир и срећу и авантуру истовремено. Можете очекивати неочекивано. То може бити дружење са врло питомим камилама, које ће вас изненадити док испијате јутарњу кафу на лежаљци и затражити да их помазите и спријатељите се са њима. Може бити и пливање са делфинима насред Црвеног мора. Египат је свакако један велики зоолошки врт на отвореном, пун авантура и занимљивости.

Препорука за смештај

На само пет километара од аеродрома и старог центра Хургаде, у Мемши, новијем градском језгру Хургаде, налази се „Хилтон Хургхада ризорт 5*“, хотел са пет звездица из чувеног, светски познатог ланца „Хилтон“.

Хотелски комплекс се састоји од два дела – главне зграде, са једне стране улице, и дела са вилама, са друге стране шетачке улице у Мемши. Оба дела хотелског комплекса ушушкана су у раскошно уређене вртове, у којима се у неколико фонтана одомаћило јато малих птица. „Хилтон“, као надалеко чувен бренд широм планете, гарантује беспрекорну услугу, укусну храну по светским стандардима и изузетно љубазно особље.

Велики плус и предност у односу на многе друге, слично рангиране хотеле у Хургади, јесте предивна пешчана плажа, одлично уређена и повезана са симпатичном марином. Гости хотела могу уживати у купању и сунчању, без доплате за сунцобране и лежаљке, а предвече прошетати марином или се почастити вечером у рибљем ресторану у оквиру исте те марине.

Још један хотелски комплекс који је увек популаран међу нашим туристима, „Десерт роуз 5*“, пружа својим гостима одличан однос цене и квалитета услуге, па му се гости из године у годину радо враћају. Захваљујући all inclusive концепту хотела, нећете морати да бринете да ће вам нешто недостајати и моћи ћете потпуно да се опустите, док услужно особље брине о вама.

Уживаћете у разноврсним залогајима у главном хотелском ресторану „Палм“ или у неком од а ла карт ресторана са италијанском или либанском кухињом и рибљим специјалитетима, а ту су и бројне друге активности – аква парк, модерни барови у којима су вам, у одређено време предвиђено ол инклузив формулом, доступни освежавајући напици и заслађење, затим и разни спортски терени.

Уколико прижељкујете прави породнични одмор, хотел „Десерт роуз 5*“ је са својим бројним садржајима идеалан избор за вас. Велелепни хотелски комлекс се може похвалити бројним садржајима у погледу анимације, како за одрасле, тако наравно и за оне најмлађе. Велики базени, тобогани, дечји клуб... све је то радост за децу, али и за њихове родитеље који тиме могу да "украду" мало времена да се и сами одморе и релаксирају.

Осетите летњу атмосферу уз звук таласа, мирис мора и топлину сунца. Доживите незаборавно искуство у раскошним хотелима, цветним баштама, под хладом палми и барем на неко време заборавите на досадне зимске дане. Пружите себи уживање у топлим дугим данима, уз коктел на плажи, са погледом на бистро море. Ми вам препоручујемо да учините први корак ка одабиру оваквог одмора на Сајму туризма у Београду, а пре тога понуду детаљно можете погледати на сајту. Хајде да попунимо странице у пасошу заједно!

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво