Нови коронавирус могући кривац епидемије упале плућа у Кини

Вирус који је заразио више од педесет људи у централном кинеском граду Вухан повезан је са смртоносним патогенима који су изазвали епидемије САРС-а 2002. и МЕРС-а 2012. године.

Светска здравствена организација упозорила је да је кривац за епидемију упале плућа у Кини врло вероватно нови члан из смртоносне породице вируса коронавируса, у коју спадају САРС и МЕРС.

Коронавируси су велика породица вируса који могу да изазову инфекције. Оне могу бити блаже, али и веома тешке и озбиљне, попут тешког акутног респираторног синдрома (САРС).

„Прве информације о случајевима упале плућа у Вухану указују на то да је коронавирус могући узрок епидемије“, навела је Светска здравствена организација.

Тестирања кинеских надлежних служби елиминисала су коронавирусе САРС-а и МЕРС-а, грип, птичји грип, аденовирус и друге респираторне патогене као могуће кривце.

Због тога, наводе из Агенције УН-а, нови коронавирус је могући узрок.

Иста болест се потенцијално проширила и на Хонгконг и Јужну Кореју, што показују лекарски извештаји о пацијентима који су недавно путовали у Вухан. Петнаест пацијената са сличним симптомима лечи се у Хонконгу и један у Јужној Кореји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво