Ако не можете да престанете да једете пре спавања, онда паметно бирајте намирнице

Познато је да храна пре спавања није пожељна уколико желите да задржите витку линију, али неке особе се једноставно не могу одупрети навици или глади. Портпарол Академије за исхрану и дијететику Изабел Мејплс саветује да, уколико не можете да одолите храни пре спавања, ограничите унос калорија на 100 или 200, максимално 300.

Ако не можете да престанете да једете пре спавања, онда паметно бирајте намирнице Ако не можете да престанете да једете пре спавања, онда паметно бирајте намирнице

Такође, важно је да бирате намирнице које вам недостају у исхрани, као што су воће и поврће, млечни производи са мање масноће и целе житарице. Мејплсова истиче да су плодови мора и грашак такође добра опција, али не толико привлачна пред спавање.

Посебно је важно да увек имате на уму да су грицкалице погубне за килажу. Истраживања су показала да скоро једна четвртина калорија које уносимо у организам долази из грицкалица.

Уместо чипса или кикирикија радије одаберите банану, јабуку или неко друго свеже воће, комадић немасног свежег сира или јогурта са насецканим воћем или житарице са млеком.

Стручњаци препоручују и сирове вегетаријанске штапиће, неколико крекера од целих зрна житарица са малим комадићем сира, шаку бадема или других орашастих плодова или штапиће од целера са две кашике путера од кикирија.

Комбинација угљених хидрата са протеинима ствара осећај ситости, чак и ако су у питању мале количине хране, истиче Мејплсова. Уколико, ипак, желите нешто слано и хрскаво, можете себи да приуштите и кокице.

Већина људи током ноћи буде гладна јер у току дана не једе довољно, а када се створи велики осећај глади, ретки успеју да се контролишу. С друге стране, неки људи једноставно имају лошу навику да једу пре спавања.

Оно што ће вам најмање нашкодити пре спавања је вода.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво