Читај ми!

Алек Болдвин ће бити оптужен за убиство из нехата током снимања филма „Рђа“

Према информацијама до којих је дошао Волстрит џорнал, очекује се да ће тужилац подићи оптужницу против Алека Болдвина и оружара, док је помоћник редитеља пристао да се изјасни кривим за несавесно коришћење ватреног оружја током снимања филма „Рђа“ (Rust) када је смртно страдала директорка фотографије Халина Хачинс.

Тужилац намерава да оптужи Алека Болдвина за убиство из нехата у због фаталног инцидента на снимању филма у Њу Мексику када је убијена директорка фотографије Халина Хачинс, а повређен редитељ Џоел Соуза, каже извор Волстрит џорнала који је упознат са истрагом.

Извор наводи и да ће оружарка филма Хана Гутијерез-Рид такође бити оптужена за убиство из нехата у поменутом инциденту. Први помоћник редитеља филма Дејвид Холс пристао је да се изјасни кривим по оптужби за несавесну употребу смртоносног оружја.

Окружни тужилац области Санта Фе Мери Кармак-Алтвис најавила је да ће оптужбе бити подигнуте наредних дана и бити поднете суду до краја јануара.

Кривични закон Новог Мексика третира убиство из нехата као кривично дело четвртог степена за које је предвиђена максимална казна од 18 месеци.

Као помоћник редитеља, Дејвид Холс је био и координатор за безбедност на сету и лично је предао пиштољ Алеку Болдвину на проби. Наводно, и Холс и оружарка Гутијерез-Рид проверили су пиштоље пре него што су га дали Болдвину који је требало да увежба сцену потезања револвера.

Према изјави коју је Холс дао у канцеларији шерифа округа Санта Фе, он је узео један од три реквизита постављена на колица и дао га господину Болдвину да сними сцену. Како налажу правила, помоћник редитеља је потом узвикнуо „хладан пиштољ“, што је потврда члановима екипе да ватрено оружје нема бојеве метке.

Болдвин је у више наврата негирао да је повукао окидач пиштоља, укључујући и интервју за Еј-Би-Си њуз из децембра 2021. „Никада не бих уперио пиштољ ни у кога и повукао окидач на њих, никада“, инсистирао је Болдвин у интервјуу. „Неко је ставио живи метак у пиштољ, метак који није смео да се нађе на имању."

Глумац је тврдио како је само повукао осигурач пиштоља и пустио га, после чега је пиштољ сам опалио.

Адвокати Холса и оружарке Гутијерез-Рид рекли су да њихови клијенти нису знали да је пиштољ напуњен бојевом муницијом и негирали су било какву намеру.

Током 15 месеци од пуцњаве, истражни органи су проверили све мере безбедности на сету, укључујући начин на који су чланови екипе филма и његова звезда руковали оружјем и муницијом у данима и тренуцима који су претходили инциденту. Истражитељи нису објавили како се бојева муниција нашла на објекту.

Из шерифове канцеларије резултати истраге су предати тужиоцима и у њима није дата било каква препорука ко би требало да буду оптужени.

У априлу је Биро за заштиту здравља и безбедност Новог Мексика рекао да су продуценти филма знали да се не поштују безбедносне процедуре за ватрено оружје и да нису интервенисали. У извештају, инспектори безбедности су такође открили да се Холс није консултовао са оружарком Гутијерез- Рид пре него што је предао пиштољ Алеку Болдвину.

Агенција за безбедност на радном месту изрекла је казну од скоро 137.000 долара – максимална казне дозвољене државним законом – продукцијској компанији која стоји иза филма. Компанија "Rust Movie Productions LLC" оспорила је налазе у управном поступку.

У октобру су Болдвин и продукцијски тим постигли нагодбу са породицом госпође Хачинс. Услови поравнања нису објављени.

Болдвин је у новембру поднео тужбу против неколико чланова екипе, укључујући оружарку и помоћника редитеља. У тужби се наводи да су чланови екипе били немарни у својим обавезама заштите глумаца и чланова екипе, укључујући и давање напуњеног пиштоља Болдвину.

Као одговор, адвокат госпође Гутијерез-Рид рекао је да је господин Болдвин „једини одговоран за ову трагедију“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво