Музеј „Мадам Тисо“ уклонио „Харија“ и „Меган“ из краљевске породице

Чувени лондонски музеј „Мадам Тисо“ издвојио је воштане фигуре принца Харија и његове супруге Меган од других чланова краљевске породице, што је одговор на објаву пара да се повлаче са краљевских дужности.

Из музеја „Мадам Тисо“, који излаже више од 250 воштаних фигура познатих личности, саопштено је да ће принц Хари и Меган бити смештени у одвојен део и да неће бити више заједно са краљицом Елизабетом, принчевима Филипом и Чарлсом, као и принцом Вилијамом и његовом супругом Кејт, преноси Ројтерс. 

„Заједно са остатком света реагујемо на изненађујућу вест да се војвода и војвоткиња од Сасекса повлаче са краљевских дужности“, изјавио је генерални менаџер Стив Дејвис.

Повлачење принца Харија и његове супруге Меган са краљевских дужности главна је вест данас у британској штампи, која преноси да о тој одлуци чак ни краљица Елизабета није била обавештена.

Мегзит 

По узору на термин Брегзит, повлачење принчевског пара медији су прозвали кованицом „Мегзит“.

Краљевска породица је „повређена и разочарана“ том одлуком, преноси Би-Би-Си и наводи да Хари и Меган нису о томе конслутовали ниједног члана краљевске породице.

У краткој реакцији Бакингемска палата је навела да разуме њихову жељу за другачијим приступом, али да ће за „компликована питања“ требати времена.

„Нису рекли чак ни краљици“, пише Дејли мирор позивајући се на неименовани извор који додаје да је пар тиме показао потпуно непоштовање краљевске породице.

Више је питања него одговора, пише Би-Би-Си наводећи нека од њих: каква ће бити нова улога Харија и Меган, какав ће однос имати са остатком краљевске породице, где ће живети, шта ће радити, ко ће бринути о њиховој безбедности...

Неки то могу видети као опадање монархије у 21. веку, али са друге стране, Меган и Хари су допрли до људи до којих ниједан члан краљевске породице није и уједно представљали освежење те институције.

Краљица се „дубоко потресла“ 

Британски таблоид Сан на насловној страни пише да је краљица „дубоко потрешена“, а да одлазак Харија и Меган изазива „грађански рат“ у породици.

Наводи се да је окидач за њихову одлуку било недавно објављивање фотографије на којој је краљица Елизабета Друга с троје најближих наследника престола: најстаријим сином Чарлсом, унуком Вилијамом и праунком Џорџом.

„Ова слика је најјаснији показатељ да се Хари и Меган не сматрају делом будућности ове институције. Са њиховог становишта, од тог тренутка није више било смисла да буду ту“, рекао је један извор за Сан.

Хари је шести у реду за наслеђивање трона, иза принца Чарлса, принца Вилијема и његово троје деце.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара