Трамп „заратио“ са „Тајмом“

Амерички председник Доналд Трамп кога је угледни амерички магазин „Тајм“ прогласио за личност 2016. године, изјавио је да га је тај лист поново контактирао и ове године, али да је он, с обзиром на то да су му само рекли да ће „можда“ бити изабран, одбио да буде номинован.

Како је пренео британски Телеграф, Трамп је синоћ на свом налогу на Твитеру написао да су га из магазина позвали и рекли му да ће га вероватно изабрати за личност 2017. године, као и претходне и да је он требало да се сложи, да да интервју и буде фотографисан.

Трамп је, како је написао на Твитеру, одговорио да „можда“ није довољно добро и одустао, захваливши се у сваком случају.

Неколико сати касније из магазина Тајм су узвратили да је амерички председник био некоректан око информација о томе како тај лист бира личности године.

Тајм не коментарише свој избор до објаве, односно до 6. децембра, навели су из тог магазина.

Према речима уредника Тајма Алена Мареја, у ономе што је амерички председник написао на свом налогу на Твитеру, нема ни трунке истине.

У односу између Доналда Трампа и магазина Тајм било је потешкоћа и у прошлости, наводи Телеграф.

У јуну је магазин тражио од Трампове организације да уклони неколико урамљених насловних страна из његових голф клубова, након што је утврђено да су лажне.

Насловној страни, која је датирана из 1. марта 2009. године, на којој је писало да Трамп удара на свим фронтовима, чак и на ТВ, такође, није била насловница са Трампом, већ са британском глумицом Кејт Винслет, а он се, како наводи британски лист, те године није појавио ни на једној насловној страни магазина Тајм.

Британски Телеграф пише и да је Трамп тврдио да је имао рекордан број насловних страна у време инаугурационог говора у јануару.

Утврђено је да их је било 11, што је много мање него што их је имао бивши амерички председник Ричард Никсон, који је у време свог инаугурационог говора имао чак 55 насловних страна.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара