Oбјављене номинације за Оскара, „Ла-ла ленд“ доминира

Прослављени оскаровци, попут Џенифер Хадсон, Бри Ларсон, Емануела Лубеског, Џејсона Рајтмана и Кена Ватанабеа придружили су се председници Академије за уметност и филм Черил Бун Ајзакс како би открили овогодишње номинације за престижну награду Оскар. Реч је 89. додели, која се одржава 26. фебруара у „Долби театру“ у Лос Анђелесу.

Романтични мјузикл Ла-Ла ленд Дејмијана Шазела покупио је 14 номинација и тако се изједначио са рекордима остварења Све о Еви (1950) и Титаник (1997). Ла-ла ленд је номинован за најбољу режију, најбољи филм и најбољи сценарио, а протагонисти Ема Стоун и Рајан Гослинг су такође номиновани, за најбоље главне улоге.

Номинације за Оскара за најбољи филм припале су мјузиклу Ла-ла ленд, остварењима Moonlight, Manchester by the Sea, Долазак, Lion, Гребен спаса, Hidden Figures, Fences и Hell or High Water.

Номиновани за главну мушку улогу су Кејси Афлек (Manchester by the Sea), Дензел Вошингтон (Fences), Рајан Голсинг (La La Land), Виго Мортенсен (Captain Fantastic) и Едру Гарфилд (Hacksaw Ridge).

Номиноване за главну женску улогу су Ема Стоун (La La Land), Натали Портман (Jackie), Ејми Адамс (Долазак), Мерил Стрип (Florence Foster Jenkins) и Изабел Ипер (Она). 

Номиновани за најбољег споредног глумца су Џеф Бриџиз (Hell or High Water), Махершала Али (Moonlight), Дев Пател (Lion) и Мајкл Шенон (Nocturnal Animals). 

Номинације за најбољу споредну глумицу припале су Вајоли Дејвис (Fences), Наоми Харис (Moonlight), Никол Кидман (Lion), Октавији Спенсер (Hidden Figures) и Мишел Вилијамс (Manchester By The Sea).

За најбоље документарно остварење такмиче се Fire At Sea, I am Not Your Negro, Life Animated, OJ: Made in America и 13th.

Домаћин 89. доделе Оскара – на којој ће бити проглашени добитници те престижне награде – биће водитељ и комичар Џими Кимел.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво