Принц Вилијам напушта пилотирање да би обављао бакине послове

Место пилота хеликоптера хитне помоћи остаје иза британског принца Вилијама. Војвода од Кембриџа даје отказ да би могао да се посвети службеним дужностима које ће обављати уместо баке, краљице Елизабете Друге.

Други човек у низу за наслеђивање трона мораће, заједно са породицом, да напусти дом у Норфолку и пресели се у Лондон.

„У војсци сам стекао искуства која ће ми бити корисна током целог живота и сигуран сам да ће ми добро доћи током наредних деценија када будем обављао краљевске дужности“, истакао је 34-годишњи војвода од Кембриџа.

Принц Вилијам је служио у британској војсци од 2006. до 2013. године, када је прешао у цивилни сектор и пилотирао хеликоптером у оквиру хитне помоћи при потрагама и акцијама спасавања.

Током наредног лета, принц ће се са супругом Кејт и децом, трогодишњим Џорџом и две године млађом Шарлот преселити у Кенсингтонску палату, званичну краљевску резиденцију у Лондону, наводи се у саопштењу британске краљевске породице. 

Краљица Елизабета Друга напунила је прошле године 90 година. Због болести је смањила службене обавезе на минимум и најавила да нећебити покровитељ бројних хуманитарних дешавања. 

Неке обавезе пренела је на принца Чарлса и друге чланове краљевске породице.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво