Безбедност Трампа кошта Њујорк више од милион долара дневно

Обезбеђење новоизабраног председника САД Доналда Трампа и његове породице кошта град Њујорк више од милион долара дневно, пренео је Си-Ен-Ен позивајући се на изјаве градских званичника.

Није сигурно да ће та сума бити много мања ни када се Трамп пресели у Вашингтон, у Белу кућу, будући да Меланија Трамп и њихов десетогодишњи син Барон планирају да остану код куће у Трамповој кули на Менхетну бар до краја школске године.

Такође, новоизабрани председник САД је наговестио да планира да редовно иде у свој стан, нарочито док је његова породица још тамо.

Цену обезбеђења повећава и трошак полиције која је додељена да чува Трампову одраслу децу и унуке који такође имају заштиту Тајне службе, изјавио је данас локалној телевизији Си-Би-Ес Џон Милер, заменик комесара за обавештајне и противтерористичке послове њујоршке полиције.

Сви они живе у граду и сви имају право на заштиту Тајне службе.

„Безбедност и сигурност имају апсолутни приоритет. То дугујемо новоизабраном председнику, његовој породици и тиму“, рекао је градоначелник Њујорка Бил де Блазио на конференцији за новинаре у петак, али је додао да ће граду бити потребна помоћ да подмири те трошкове, нарочито када је реч о прековременом раду полиције.

Премда је заштита председника или новоизабраног председника задатак Тајне службе, локална полиција је задужена да јој помаже, нарочито у контролисању кретања грађана.

Сваки председник има заштиту локалне полиције када иде кући током мандата. Међутим обезбеђење Трампа у Њујорку је нарочито скупо будући да он живи у најгушће насељеном крају највећег америчког града.

„Никада нисмо имали ситуатцију да председник САД овде тако редовно борави“, рекао је Де Блазио, додајући да је њујоршка полиција „на висини задатка“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво