Бојана Николић 24. јануара у Суботици

Целовечерњи концерт Бојане Николић биће одржан у Суботици у четвртак од 19 часова. Наступ, на којем ће бити изведене песме из Србије, Црне Горе, Македоније и Босне и Херцеговине, биће одржан у просторијама Српског културног центра Свети Сава, као део манифестације Светосавска недеља. Улаз на концерт је бесплатан.

Бојана ће наступати у пратњи кавалисте Милоша Николића и пијанисте Ненада Пауновића. На репертоару ће бити песме из Србије, Црне Горе, Македоније и Босне и Херцеговине.

Публика ће чути песме Маријо, ћеро, Маријо, Излего да се прошетам, Млада Јелка љуби Јанка, Ај на рогаљ момче и друге песме у аранжману за вокал, кавал и клавир.

Етномузиколог Бојана Николић се од своје 14 године професионално бави певањем. Учествовала је на преко 250 концерата у земљи и иностранству (Америка, Канада, Мексико, Луксембург, Белгија, Холандија, Француска, Кина, Индија, Италија, Јужна Кореја, Египат, Шпанија, Пољска, Мађарска, Бугарска, Грчка, Енглеска, Чешка, Аустрија, Пакистан, Тунис, Македонија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Црна Гора, Русија и Немачка).

Сарађивала је са народним оркестаром Радио-телевизије Србије под управом Љубише Павковића и Владе Пановића, групама Сања Илић и „Балканика“, „Хазари“, „Бибер“, „Царски друм“, Теодосијем Спасовим, Влатком Стефановским и бројним другим музичарима и групама које интерпретирају музику Балкана.

Центар Balkan Culture Heritage, који се бави очувањем културног наслеђа, едукацијом деце и младих и издаваштвом, основала је 2010. године.

Три године касније оснива групу „Српски гласови“ коју чине њене најбоље ученице. Са њима изводи најархаичније и најтеже српске и балканске воклане облике са циљем очувања и промоције наше традиционалне културе.

Улаз на концерт је бесплатан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво