Извођачи класичне музике уштогљени? Најџел Кенеди доказује супротно у Дневнику РТС-а!

Британски виолиниста Најџел Кенеди у укључењу у Дневник Радио-телевизије Србије разбио је све предрасуде о уштогљености извођача класичне музике! Музичар је најпре прекинуо конференцију за медије да би се укључио у програм РТС-а, поздравио репортерку пољубивши је три пута, извиривао попут радозналог пролазника... и, наравно, позвао публику на „свирку“.

Кенеди ће сутра отворити јубиларне 50. Београдске музичке свечаности (БЕМУС) концертом у Центру „Сава“. По слетању на београдски аеродром, славни виолиниста рекао је за РТС да је веома узбуђен што ће поново имати прилику да свира за своје српске пријатеље.

Говорећи о наступу на Београдским музичким свечаностима, славни виолиниста рекао је за РТС да ако треба да бира између шоуа или концерта да би радије да он буде шоу.

„Ако већ морам да платим да бих присуствовао, више бих волео да будем на некој забави, попут онога што је Принс некада радио, као и остали уметници“, рекао је Најџел уз осмех.

Британски виртуоз каже да је за њега музика медитативна ствар и да је то оно што му је важно.

„На неки начин је то концерт, јер људи седе на мојим концертима, а ја свирам за своје српске пријатеље у Београду и врло сам узбуђен због тога“, каже Кенеди.

Славни виолиниста је више пута наступао у Београду и, како каже, сваки наступ за њега је имао посебно место: „Први пут када сам дошао погодило ме је колико је оркестар био добар и како су сви ти млади људи инспирисано свирали“.

Други пут када је британкси виртуоз имао наступ пред српском публиком било је после бомбардовања Србије.

„Тада је било веома емотивно да је било немогуће свирати, било је пуно емоција. После сам се одлично повезао са тим дивним људима“, присећа се виолиниста концерта после бомбардовања.

Најџел Кенеди одржаће концерт на којем ће свирати „од Баха до Гершвина“ у Центру „Сава“ и тиме ће почети 50. БЕМУС који ће трајати до 20. октобра.

Славни виолиниста је, иначе, страствени навијач „Астон виле“, воли џез, а на његово стварање доста је утицао славни рок гитариста и певач Џим Хендрикс.

Такође, публика ће имати прилику да види како на Најџелово стваралаштво утиче Пољска у којој сада борави, односно његова жена са којом живи. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво