Филмофили у реду чекали почетак продаје карата за Фест

Оданост Фесту показали су Београђани јутрос пола сата пре почетка продаје улазница када су формирали ред испред благајне у Центру „Сава“.

Улазнице за премијере остварења на предштојећем Фесту биле су жеља око пет стотина људи који су стрпљиво чекали у реду. Студенти, пензионери менаџери, професори, средњошколци причали су о филмовима омиљених редитеља.

„Овде сам од девет јутрос и једва чекам да набавим карте за филмове који ће бити приказани на Фесту. Ове године сам решила да не претерујем па ћу видети само десетак филмова“, рекла је Танјугу Мира Николић, економисткиња из Београда.

Почетак продаје улазница за Фест продрмао је мало атмосферу у реду, али убрзо се све умирило јер је „систем пао“ како је радознлост љубитеља филма прекинуо озбиљан припадник обезбеђења Центра „Сава“.

Прва три филмофила куповала су карте за Фест дуже од пола сата јер је „систем час радио, час није“. Било је и више нервозних који су напуштали своје место у реду и распитивали се зашто све стоји.

„Баш сам срећан. Традиционално сам купио комплете карата за Фест за 19 сати. То радим већ годинама и уживам у филмовима. Годинама пратим стваралаштво неких редитеља као што је Фатих Акин. Фест је информативни простор за све љубитеље кинематографије“, објаснио је Срђан Бранковић из Београда који је први купац карата за овогодишње издање Феста.

Негодовање људи је постало све јаче, али је убрзо „систем“ прорадио. У међувремену ред за карте је достигао дужину од 100 метара. Скоро осам стотина људи је имало жељу да купи карте за Фест.

Светлана Манојловић каже да је Фест за њу традиција којој је одана у последњих 30 година.

„Направила сам план, убележила омиљене глумце, редитеље и сада ми преостаје само да погледам филмове“, рекла је Светлана после петнаест минута утрошених на куповину карата.

Најобимнији филмски фестивал у Београду биће одржан од 23. фебруара до 4. марта.

Како је најављено, 116 премијерних остварења и 10 филмских класика наћи ће се на програму овогодиšњег издања фестивала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво