Филм српског редитеља Марка Грбе Синга награђен у Ниону

"Stars of Gaomeigu", кратки филм српског редитеља Марка Грбе Синга, овогодишњег селектора српског такмичарског програма фестивала „Белдокс“, добио је награду за најиновативнији кратки филм на филмском фестивалу "Visions du Reel" у Ниону.

Филм се бави локалним митовима и легендама националне мањине у периферној кинеској провинцији Јунан, као и локалној опсерваторији која их повезује. Реализован је захваљујући пројекту "Looking China".

Марко Грба Синг је рођен 1988. године у Београду. Тренутно је на докторским студијама филмске и ТВ режије на Факултету драмских уметности у Београду.

Направио је неколико музичких спотова за домаће поп и рок бендове.

Његови кратки документарци Касно смо се срели и Бледо имали су светску премијеру на фестивалу "Visions du Reel" у Ниону у Швајцарској.

Његов средњеметражни играни филм Абдул и Хамза, који се бави судбином избеглица на тлу Европе, премијерно је приказан на фестивалу „ФИД Марсеј“ 2015. године и добио специјалну награду жирија у конкуренцији дебитантских филмова.

Почетком априла 2016. године, у оквиру пројекта "Looking China", отишао је у Кину и снимио кратки документарац Stars of Gaomeigu.

Био је члан студентског жирија на фестивалу у Сан Себастијану 2016. године. Живи и ради у Београду, где пушта музику као ди-џеј у једном алтернативном клубу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво