Премијера „Чувара галаксије 2“ трећег маја

Нова „Марвелова“ авантура „Чувари галаксије 2“ по сценарију и у режији Џејмса Гана биће премијерно приказана трећег маја у више домаћих биоскопа, а од четвртог маја ће бити на редовном репертоару.

Чувари галаксије 2 (Guardians of the Galaxy Vol. 2) је акциона свемирска авантура Питера Квила, познатог и као Стар Лорд, и његове групе ексцентричних ликова који патролирају свемиром, радећи као плаћеници и користећи славу након спасавања Зандара.

Чувари у наставку филма из 2014. морају да се боре да би одржали своју новостворену породицу на окупу док разоткривају мистерију правог порекла Питера Квила. Стари непријатељи постају нови савезници, а омиљени ликови из стрипова долазе у помоћ херојима, стоји у синопсису.

Творци Чувара галаксије су Арнолд Дрејк и Џин Колан и први пут су објављени 1969. године као тим јунака у 31. веку, при чему је сваки члан последњи представник своје врсте.

Чувари галаксије су прва франшиза која уводи јунаке који нису у групи „Марвелових“ носилаца и овим филмом је, према оцени критичара, начињен драматичан искорак када је у питању стил, тон, динамика између ликова.

Ган је изјавио да је било „велико задовољство видети како се јунаци Чувара галаксије на тако присан начин обраћају људима широм света“. 

„У суштини, чувари галаксије су група аутсајдера који су постали породица, која функционише. Мислим да је то оно што погађа најразличитије људе. Сјајно је то што се филм допада клинцима исто онолико колико се допада њиховим родитељима, као и њиховим родитељима. Са ликовима се повезују све генерације, од Тајланда до Јужне Америке", приметио је сценариста и режисер. 

Главну улогу носи Крис Прат као Питер Квил/Стар Лорд, а уз њега играју Зои Салдана (Гамора), Дејв Баутиста (Дракс), Вин Дизел је глас позајмио Малом Груту, а Бредли Купер Рокету.

Мајкл Рукер је Јонду, Карен Гилан је Небула, Пом Клементиф Мантис, а Елизабет Дебицки је Аиша. Крис Саливан је у улози Тејзерфејса, Шон Ган игра Креглина, Томи Фланаган Тулика, а Лора Хедок је Мередит Квил. Силвестер Сталоне је Стакар, а Курт Расел Иго.

Директор фотографије је Хенри Брахам, сценограф је Скот Чемблис, монтажери Фред Раскин и Крег Вуд.

Први део је сниман у Великој Британији, а продукција другог дела се у потпуности преселила у „Пајнвуд студио“ у Џорџији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво