Моника Белучи отворила Фест

Звезда Кустуричиног филма „На млечном путу“ Моника Белучи отворила је 45. Фест. До 5. марта ће на највећој српској филмској смотри премијернo бити приказано чак 95 филмова.

Моника Белучи отворила Фест Моника Белучи отворила Фест

Призор са венецијанског фестивала, где је филм На млечном путу у касно лето прошле године имао светску премијеру, поновио се и на београдском Фесту.

Глумачка звезда Моника Белучи и двоструки кански победник Емир Кустурица били су поново заједно на црвеном тепиху, уочи свечане српске премијере филма На млечном путу.

„Драги Београде, фестивал је отворен“, речи су којима је на српском језику у Великој дворани Центра „Сава“ славна глумица отворила Фест.

Белучијева је пре пројекције филма На млечном путу Емира Кустурице, изразила задовољство што је провела четири године у Србији радећи са изузетним редитељем Кустурицом, што је било за њу невероватно искуство.

Она је, потом на енглеском, захвалила Србији на љубави, топлој атмосфери и лепоти на које је наишла током свог боравка и снимања филма.

Претходно су додељене награда „Београдски победник“ српском глумцу и редитељу Љубиши Самарџићу за изузетан допринос филмској уметности и шпанском редитељу Карлосу Саури за досадашње стваралаштво.

Саури, великом мајстору лепоте форми, који је под Франковом влашћу снимао политички ангажоване филмове и постао и остао један од најцењенијих филмских мајстора, награду „Београдски победник“ уручио је уметнички директор Фестивала Југослав Пантелић.

„Извините што не говорим српски језик. То је веома леп језик, али и тежак“, рекао је Саура.

И не памти се у скоријој историји Феста да је за свечано отварање владало толико интересовање публике. Карте за тај филм распродате су за само један дан.

Осим Белучијеве, која је и највећа атракција 45. Феста, уочи свечаног отварања црвеним тепихом продефиловали су Слобода Мићаловић и остали чланови екипе филма На млечном путу, представници јавног и политичког живота, чланови жирија такмичарских програма Феста, између осталих Сергеј Трифуновић, Срдан Голубовић, редитељ Далибор Матанић и глумица Ксенија Маринковић из Хрватске, Мирослав Момчиловић, Слободан Скерлић и други.

Екипа филма На млечном путу представила се данас на конференцији за новинаре у Скупштини града, за коју је владало велико интересовање, највише због присуства чувене звезде европског и светског филма.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара