Конгрес офталмолога - размена искустава са светом

Деветнаести конгрес офталмолога Србије са међународним учешћем окупио је прошле недеље на Копаонику око шест стотина учесника. У оквиру Конгреса, одржан је и Међународни симпозијум о новинама у области офталмохирургије у организацији Клинике за очне болести Војномедицинске академије.

Домаћин Конгреса било је Удружење офталмолога Србије. Поред предавања најеминентнијих офталмолога из наше државе, гост-предавачи дошли су из 12 земаља, између осталих из Сједињених Америчких Држава, Египта, Холандије, Швајцарске, Немачке, Грчке.

„Конгрес је био подељен у више сесија и биле су заступљене све области офталмологије. Највећи број радова, којих је укупно било 110, обрађивао је области катаракте, глаукома, рефрактивне хирургије и витреоретиналне хирургије", рекао је за Интернет портал РТС-а, председник организационог одбора Конгреса проф. др Драган Веселиновић.

Доктор Веселиновић каже да су и млади стручњаци били застуљени у великом броју: „Млади офталмолози могли су да добију нова сазнања из свих области офталмологије, а имали су и посебан симпозијум на коме су размењивали искуства".

Симпозијум у организацији ВМА под називом „Савремени трендови у офталмохирургији" седми пут по реду окупио је еминентне предаваче из земље и света, а ове године је први пут одржан у оквиру Конгреса офталмолога Србије чиме је квалитет стручног програма додатно обогаћен.

Поред лекара Клинике за очне болести ВМА на челу са заступником начелника ВМА пуковником проф. др Мирославом Вукосављевићем, о новостима у хирургији ока, вишегодишњем искуству у различитим областима ове гране медицине, као и новим оперативним методама, говорили су светски познати универзитетски професори Томас Џон, Бојан Пајић, Хасан Мортада, Фархад Хафези и други.

Председик организационог одбора Конгреса проф. др Драган Веселиновић закључио је да је Конгрес био на високом стручном нивоу и да је показао да, како је нагласио, српска офталмологија иде у корак са светом.

број коментара 0 Пошаљи коментар