Истина о вакцинама

„Истина о вакцинамаˮ је много више од научно-популарног штива – реч је систематично и детаљно компонованој монографији о вакцинама и вакцинацији, делу изузетног експерта у тој области и друштвено ангажованог интелектуалца.

Друго „Хеликсовоˮ издање најпопуларније књиге о вакцинама написане на српском језику, аутор др Зоран Радовановић обогатио је најсвежијим медицинским сазнањима, али и новим портретима истакнутих присталица тзв. антивакциналног лобија. У књизи је разложно, аргументовано и разумљиво објашњен значај вакцинације у искорењивању и спречавању многих опасних заразних болести.

Ова значајна и код нас јединствена публикација настала је с циљем да се најшира јавност упозна са стварним мотивима противника вакцинације, са њиховим штетним деловањем и псеудонаучним аргументима који су често „испод сваког интелектуалног и моралног нивоа".

Иако у поднаслову скромно стоји Приручник за савесне родитеље, ово дело је много више од научно-популарног штива.

Пре бисмо могли рећи да је реч о систематично и детаљно компонованој монографији о вакцинама и вакцинацији, делу изузетног експерта у овој области и друштвено ангажованог интелектуалца. У њој лекари и студенти медицине могу наћи све што треба и морају да знају о вакцинама, али и о противницима вакцинације и њиховом штетном деловању у нашој средини.

Снажна научна аргументација о вакцинама као „најкориснијем изуму који је медицина подарила човечанству" свакако ће представљати потпору и охрабрење свим професионалцима којима је вакцинација свакодневни задатак, укључујући и оне, сасвим сигурно малобројне, који су поколебани агресивном кампањом „антивакциналног лобија". Родитељи, којима је аутор и наменио ово дело, могу у њему да пронађу непристрасне и објективне, научно проверене чињенице, уместо псеудонаучне и шарлатанске „литературе" на интернету и друштвеним мрежама.

Педијатри Србије, који су се закључцима Конгреса 2014. године определили за бескомпромисно ангажовање у борби за модерне тековине вакцинације, а против свих видова деловања „антивакциналног покрета", поздрављају појаву овог дела, као снажне подршке и помоћи у борби за остварење овог значајног националног задатка.


Из Предговора проф. др Радована Богдановића, педијатра и председника Удружења педијатара Србије

број коментара 9 пошаљи коментар
(четвртак, 04. јан 2018, 15:19)
anonymous [нерегистровани]

Sjecamo se jos sramote

iz 2009 kad je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila "pandemiju" meksicke gripe i milijarde potrosene na kupovinu vakcina (Srbija takodje) da bi se poslije pokazalo da je to bila prosjecna epidemija sa prosjecnim brojem oboljelih i umrlih. Ko sije paniku i ko tu zaradjuje?

(четвртак, 04. јан 2018, 14:09)
anonymous [нерегистровани]

Sramota

Ako neko trguje strahom onda ste to vi! Sramota je da vi i vama slicni tako razmisljate, svojim neobrazovanjem i izmisljotinama ugrizavate kopmletnu nasu zajednicu. Zbog takvi kao vi smo suoceni sa epidememijom, i dva smrtna slucaja do sada!

(четвртак, 04. јан 2018, 12:12)
anonymous [нерегистровани]

кхм

Када ћете овако рекламирати неку књигу која је против вакцина?

(четвртак, 04. јан 2018, 11:20)
anonymous [нерегистровани]

Pitanje?

Da li naši doktori, branioci vakcinacije, svoje tvrdnje temelje na sopstvenim istraživanjima ili na osnovu istraživanja američkih, evropskih i inih naučnika? Isto pitanje važi i za protivnike vakcinacije?

(четвртак, 04. јан 2018, 07:23)
Радошевац [нерегистровани]

Цена

Јел` ова књига бесплатна?

(четвртак, 04. јан 2018, 06:20)
Neša [нерегистровани]

.

Priznajem da sam pozitivno iznenađen da je Vaš komentar objavljen. U korenu svega je sistem, kada ga "provalite" znate kako funkcioniše. Srbijom vlada Zvanična (zapadna) medicina, šta god to značilo, dok prirodna (licemerno je nazivaju "alternativnom" iako je ona primarna) ima status neprijatelja. Sve koji ne pripadaju zvaničnoj smatraju zaverenicima, čudacima, ludacima, smrtnim neprijateljima. Zastrašujuće je koliko čovek radi protiv čoveka, koliko ga truje psihički i fizički, koliko ga uništava. Ljudima vladaju neljudi. Strašno!

(четвртак, 04. јан 2018, 00:06)
anonymous [нерегистровани]

Ko nas pita?

Kad gajis bebu,pedijatri ti objasne da pazljivo uvodis novu hranu,i ne svakog narednog dana. Kad odes kod lekara i ako ti treba antibiotik, pita da li si na neki alergican! Kad vadis zub pitaju te isto za alergije. A kad u krvotok tek rodjene bebe ubacuju ko zna kakve otrove nista te ne pitaju! Neke bolesti iskorenjene pre vakcinacije. Imamo MNOGO vise "retkih autoimunih bolesti", za koje sam naziv kaze da su bolesti nastale uticajem na imuni sistem.mnogo vise leukemije,astme,autizma..ali nikoga nije briga.Vlike pare su u igri,i velika korupcija.Oni koji izmisljaju lekove mogu da izmisle i bolest "Sindrom iznenadne smrti " Tugaaa!

(среда, 03. јан 2018, 18:15)
Nikon Sevast [нерегистровани]

Lekari protiv vakcine

Tacno je da su neki lekari protiv vakcinacije (ne polovina) ali cudno je da mi od njih NIKO NIKADA nije objasnio zasto! I oni veruju u ono sto hoce kao i mi obicni. Zato sumnjam u kompetentnost tih lekara.

(среда, 03. јан 2018, 14:40)
anonymous [нерегистровани]

Borba za tekovine vakcinacije

Samo procitjate clanak i sve ce biti jasno. Vapaj za verom u tekovine vakcinacije. A lobi su oni koji se bore za goli zivot, a ne mocna farmaceutska industrija? O, kako zvuci poznato ova propaganda. To sto se zna da je oduvek pola lekara bilo protiv vakcinacije kao veoma rizicne procedure sa neizvesnim benefitom, nema veze. Pa krenite samo od Dr. Buchwalda koji je razotkrio izopacenost vakcinatorskog pokreta kao trgovine strahom. Ali nikada ovakvi komentari nece biti objavljeni, jer svako samo radi svoj posao, zar ne, drugovi novinari?