Читај ми!

Твитер покренуо претплату за плави знак, бивши шеф се извинио отпуштеним радницима

За осам долара месечно корисници ће моћи да купе верификацију свог налога на „Твитеру“, односно да добију плави знак поред свог имена. Оснивач „Твитера“ и некадашњи први човек мреже Џек Дорси извинио се корисницима и запосленима што је компанија дошла у овакво стање.

После тектонских потреса, распуштања извршног одбора а онда и отпуштања половине запослених, нови власник „Твитера“ Илон Маск уводи још једну новину – месечну претплату за верификацију налога.

Упркос томе што је првобитно систем верификације био осмишљен да помогне корисницима да идентификују утицајне људе на платформи, укључујући политичаре, спортисте, познате из света забаве, брендове и организације, нови власник хоће да искористи плави знак и да поправи финансијско стање компаније.

Тако ће сада корисници САД, Канади, Великој Британији, Аустралији и Новом Зеланду моћи да за 7,99 долара месечно купе плави знак верификације.

„Моћ народу: ваш налог ће добити плави знак, баш као и познате личности, компаније и политичари које већ пратите“, поручују из „Твитера“.

Друге промене такође „ускоро долазе“, укључујући и мање реклама, могућност да се постављају дужи снимци... 

Очигледно је да Маск све чини да диверзификује и побољша прилив новца, истовремено драстично смањујући трошкове након што је купио компанију за 44 милијарде долара.

Нове промене многима се допадају, па је тако суоснивач мреже Џек Дорси, који је дуго и водио, издао саопштење у којем се извинио због тога у шта се „Твитер“ претворио.

„Преузимам одговорност зашто су сви у овој ситуацији. Пребрзо сам развио компанију. Извињавам се због тога“, истакао је Дорси.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара