Читај ми!

Маск отпустио пола Твитера

Илон Мaск је отпустио отприлике половину од 7.500 запослених Твитера, остављајући читаве тимове потпуно или скоро потпуно десеткованим, укључујући и оне који имају задатак одбране од дезинформација уочи избора у САД следеће недеље, сазнаје Верџ.

Области Твитера на које су Маскови резови највише утицали укључују тимове за поверење у производе и безбедност, политику, комуникацију, твитовање, етичку вештачку интелигенцију, науку о подацима, истраживање, машинско учење, друштвену добробит, приступачност, па чак и одређене кључне инжењерске тимове, наводи се у твитовима отпуштених и људи упознатих са материјом, преноси Верџ.

С обзиром на широк захват отпуштања и Маскову намеру да смањи трошкове у областима као што је клауд хостинг, запослени који остају у компанији очекују да ће Твитер имати потешкоћа у одржавању критичне инфраструктуре у кратком року.

Један од запослених је рекао да ће ствари почети да се кваре.

Отпуштања су почела у четвртак увече, убрзо након што је интерно послат непотписани меморандум који потврђује да ће компанија "проћи кроз тежак процес смањења радне снаге на глобалном нивоу".

Запослени који су погођени брзо су схватили да су им радни налози закључани, много пре него што су били обавештени о статусу посла другом непотписаном електронском поруком под називом "Ваша улога на Твитеру". 

Према електронским порукама које су послате отпуштенима, они ће и даље бити плаћени и примати бенефиције до датума који се чини да одговара дужини обавештења о масовном отпуштању коју захтевају федерални и државни закон САД.

У међувремену, запослени у другим земљама су обавештени да су њихове улоге "идентификоване као потенцијално угрожене или у опасности од отпуштања" и да би требало да наставе да се придржавају политике компаније док не добију више информација. 

Неки запослени већ су поднели тужбу против Твитера тврдећи да је компанија прекршила Закон о прилагођавању и преквалификацији радника (ВАРН) и Калифорнијски ВАРН закон, који захтева да компаније дају обавештење најмање 60 дана пре масовног отпуштања.

Други су навели за Верџ да се консултују са адвокатима о нескладу између Маскове једномесечне отпремнине и онога на шта је пристао да плати пре спајања. 

Претходно је неколико директора отишло из компаније.  

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара