Motorola One Macro на тесту – доживите детаље

One серија мобилних телефона изборила се за позицију у жестокој конкуренцији у средњем сегменту и донела је нове верне купце компанији „Моторола“. Задатак да настави традицију сада је припао новом телефону One Macro, који смо имали прилику да тестирамо. Модел има своје предности које би уз бренд могле да отворе пут до успеха.

„Моторола“ је одлучила да нови телефон, који је изашао у октобру ове године, назове по макро камери чиме је свесно истакла ту његову могућност. Ипак, телефон има и друге адуте. Кренимо редом.

Дизајн

Motorola One Macro има пластично кућиште које на први поглед изгледа квалитетно. На тестирање нам је стигао модел у тамноплавој боји позадине која му даје одређену елеганцију.

Димензије су 157 x 75 x 9 милиметара, а тежак је 186 грама. Веома лепо лежи у руци упркос већим димензијама. Нарочито су лепо постављени сензори камере. Ту је и читач отисака прстију на којем је утиснут „Моторолин“ знак.

Ипак, телефон не делује баш отпорно на ударце и огреботине, због чега корисницима препоручујемо коришћење заштитне маске и стакла. Оно што је позитивно, једну силиконску провидну маску добијате у паковању. Истина, с маском One Macro не делује толико елегантно као без ње, али уколико падне, свакако више неће изгледати лепо.

Екран

Предност екрана телефона One Macro је величина од 6,2 инча. Ипак, има резолуцију од 720 x 1.520 пиксела. Од телефона с краја 2019. године очекивало се више у том смислу. Међутим, након тестирања не можемо рећи да је то у великој мери приметно и да смета.

Између ивице телефона и екрана има мало црног простора, што је за овај ценовни ранг и очекивано, али то лепо изгледа, нарочито при слабијем осветљењу. Део екрана при врху заузима и селфи камера.

Батерија

Аутономија – 4.000 милиампер часова. Ипак, од тог податка битније је како се батерија показала на тесту, а то је одлично.

Већини корисника батерија не би требало да „исцури“ у важним тренуцима. Просечним она ће сигурно трајати до два дана, а оним захтевнијима дан или дан и по.

У паковању се добија брзи пуњач са УСБ Ц улазом.

Процесор и меморија

One Macro је опремљен, за ову категорију, добрим MediaTek Helio P70 процесором са осам језгара и са четири гигабајта РАМ меморије. Можемо рећи да је приликом тестирања радио добро и да није кочио.

Није било проблема приликом сурфовања на интернету или репродукције квалитетнијих видео-садржаја. Заљубљеници у видео-игре такође би требало да буду задовољни јер је доживљај приликом већине игрица добар, чему доприноси и поменута величина екрана.

Ту је 64 гигабајта екстерне меморије коју можете проширити додавањем меморијске картице до 512 гигабајта. Али, уколико се одлучите за меморијску картицу онда губите могућност коришћења две СИМ картице истовремено.

Motorola One Macro долази са системом Андроид 9.

Камера

Многима једна од најбитнијих ставки приликом куповине мобилних телефона у данашње време јесте камера. Нарочито код оног који је име добио по једној од њих.

Код апарата One Macro главна камера има 13 мегапиксела. Ипак, кључно за њу јесте осветљење, уз које се постижу добри резултати и квалитет фотографије. Велику помоћ представља и брзи ласерски аутофокус. У условима слабијег светла нису најбоље истакнути детаљи.

Када је реч о селфи камери, она има осам мегапиксела и слична је ситуација са резултатима који зависе од светла. Међутим, може се рећи да One Mаcro прави добре селфије, и они којима је то важно тим сегментом би требало да буду задовољни.

Опет се понављамо, али квалитет видео-снимка у условима бољег осветљења је много бољи него у тами или полутами. Због недостатка стабилизације, рука би требало да вам буде прилично мирна.

Долазимо и до већ неколико пута помињане макро камере помоћу које је могуће фотографисање објеката који су близу уз фокус на много детаља. Макро вижн сензор вас приближава објекту који се фоторафише пет пута ближе него што је то убичајено. И заиста фотографије делују лепо.

Корисници који воле фотографије налик уметничким или они којима је важно да на друштвене мреже поставе призоре са много детаља сигурно ће ову опцију сматрати корисном.  

Звук

Све више је оних који телефон користе за слушање музике. У том сегменту, моделу се не може много замерити.

Звучник је смештен са доње стране, поред улаза за пуњење. Звук је јасан и довољно гласан за слушање у соби просечне величине.

Квалитет звука преко слушалица зависи много од самих слушалица. Ми смо тестирали неколико модела различитих цена, и сваки пут је звук био пристојан.

Добра вест је и што у „Мотороли“ код модела One Macro нису одустали од ФМ пријемника, тако да можете слушати и радио. Такође, напомињемо да се улаз за слушалице налази са горње стране телефона.

Закључне напомене

Motorola One Macro је телефон са ценом испод 300 евра и тек му предстоји борба на тржишту у следећој години. Као његове највеће предности смо поменули макро вижн камеру, одличну аутономију батерије и леп и елегантан дизајн.

Оно што је најважније код тестирања телефона јесте субјективан осећај, који јесте веома добар.

Верујемо да телефон има потенцијал да се допадне пре свега верним „Моторолиним“ купцима на домаћем тржишту где је конкуренција у средњем сегменту све већа и богатија. Онима који нису пробали андроид телефоне овог произвођања One Macro могао би да представља и лепу улазницу у свет „Мотороле“.

У условима када се произвођачи жестоко такмиче, превагу односе укус и навике самих корисника.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво