Пилотирани летови на Месец главни циљ Роскосмоса

Руска агенција за истраживање свемира Роскосмос не планира летове на Марс у наредних 10 до 15 година, већ разматра пилотиране мисије на површину Месеца као свој главни задатак, изјавио је заменик директора те агенције Сергеј Савељев.

Иако имају различите циљеве, то не смета Роскосмосу и Америчкој агенцији за истраживање свемира (Наса) да воде преговоре о формирању заједничких пројеката, рекао је Савељев на авио-космичком салону „ЛААД 2017“ у Бразилу у интервјуу за РИА Новости.

„Док је с једне стране главни задатак америчке агенције Наса освајање далеког свемира и реализација пилотираних експедиција на Марс, у плановима руског Роскосмоса летови ка Марсу не разматрају се као циљ у наредних 10 до 15 година. Руски научници раде на стратегији и концепцији реализације пилотираних мисија на површину Месеца“, рекао је Савељев, преноси Спутњик.

Савељев је рекао да ће Роскосмос почети да поставља станице и предајнике за свој глобални навигациони систем „Глонас“ (GLONASS) у више од 30 држава.

Заменик директора државне корпорације Роскосмос задужен за међународну делатност навео је да се до 2020. године не планира слање туриста на руски део Међународне космичке станице.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво