„Од срца до руку“, изложба која разоткрива препознатљивост модног бренда „Долче и Габана“

Долче и Габана, познати италијански дизајнери отворили су у Милану изложбу „Од срца до руку“. Отварању су присуствовале бројне холивудске звезде.

Доменико Долче и Стефано Габана упознали су се у Милану раних осамдесетих, а након тога су, 1985. године, покренули дизајнерски консултантски студио, а потом и сопствени бренд.

Њихов идентитет се не заснива на модној престоници Милану која је родни град Стефана Габане већ на традицији острва Сицилија са кога потиче Доменико Долче по чему су се издвојили од осталих луксузних ривала.

У миланском краљевском здању Palazzo Reale, које је издвојило неколико соба за изложбу, може да се види експлозија боја, шара и отисака сицилијанске мајоличке керамике, јарко обојених кочија које красе зидове, подове и наборе хаљине.

Распрострањена на неколико спратова у миланској палати, Од срца до руку: Долче и Габана прва је изложба посвећена једном од најуспешнијих модних партнерстава.

„Изложба је лепо путовање кроз свет Долчеа и Габане. Кроз изложбу ћете проћи кроз њихов рад који се заснива на потрази за лепотом и савршенством. Сарадња са модним мајсторима и занатлијама, кројачима, женама које везу и свима који посвећују свој живот стварању онога што су Долче и Габана замислили, види се кроз ове украсе“, каже Флоренс Милер, кустос изложбе.

Концепт на којем се изложба заснива је изјава љубави према италијанској култури, извор инспирације и муза која стоји иза духа бренда. Занатско умеће је изложено у реалном времену у поп-ап радионици, где кројачи, кројачице и занатлије раде сваки дан у простору који представља до детаља праве лабораторије ове модне куће.

„Изложба се фокусира на важне теме на којима стилисти раде годинама, и додирује многе елементе попут историје уметности, скулптуре, сликарства, архитектуре, опере, плеса, али и биоскопа и музике. Свет инспирације двојице дизајнера богат је и заснован на историји италијанске уметности и културе“, објашњава Милерова.

На отварању изложбе у Милану појавиле су се многе светске звезде преко Хелен Мирен, Наоми Камбл, Деми Мур које су грађани Милана и туристи могли уживо да виде на тргу Пјаца Дуомо где се налази сам улаз у Palazzo Reale.

Милано је први град из кога креће изложба која одаје почаст и другим италијанским традицијама, од црквених мозаика до опере, приказујући оно што бренд „Долче и Габана“ чини тако препознатљивим у свету.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво