Читај ми!

Твитер је хакован, „процурило" 200 милиона корисничких имејл адреса

Хакери су украли адресе елекронске поште више од 200 милиона корисника „Твитера" и поставили их на хакерски форум на мрежи, изјавио је један од истраживача безбедности у тој области.

Овај инцидент, који је окарактерисао јаи једно од „најзначајнијег цурења информација" ће „нажалост довести до додатног хаковања и доксинга", објавио је на Линкдину Алон Гал, суоснивач израелске компаније за праћење сајбер безбедности „Хадсон Рок".

Из „Твитера" нису коментарисали овај извештај, који је Гал први пут објавио на друштвеним мрежама 24. децембра, нити је одговорио на упите о повреди безбедности.

Није познато ни да ли је „Твитер" предузео одређене кораке да истражи или отклони проблем.

Ројтерс није могао да да потврди аутентичност података који су објављени на форумима и да ли је извор Твитер, док су снимци хакерског форума свакако кружили интернетом.

Трој Хант, креатор сајта за обавештавање о кршењу сајбер безбедности сматра да „је све прилично онако како је у објавама описано".

За сада није било трагова о идентитету или локацији хакера.

Тврдње о обиму хакерског напада првобитно су наводиле да је хаковано чак 400 милиона адреса е-поште и телефонских бројева.

Комисија за заштиту података у Ирској, где „Твитер" има европско седиште, и америчка Федерална трговинска комисија, надгледају компанију у власништву Елона Маска да ли се придржава европских и америчких правила о заштити података о личности.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара