Читај ми!

Новитети на Инстаграму – повратак коренима Фејсбука или одговор Твитеру

Инстаграм је увео „белешке“ – новину која је многе подсетила на старе Фејсбук статусе, а има доста сличности и са твитовима због чега су многи нови потез „Мете“ оценили као одговор Твитеру.

Кориснике друштвене мреже Инстаграм недавно су дочекали новитети у апликацији, а највише пажње привукле су „белешке“ (Notes) за које многи нису сигурни чему заправо служе.

„Белешке“ су, према објашњењу „Мете“, кратке текстуалне објаве, до 60 карактера, у којима је могуће користити искључиво слова и емотиконе и замишљено је за дељење тренутних мисли или постављања питања пратиоцима који могу да пошаљу своје одговоре, али ће они бити видљиви само кориснику који је поставио белешку.

Многи корисници Инстаграма су се у својим првим белешкама запитали шта је ово и чему служи, док је поједине новитет подсетио на старе статусе са Фејсбука и МСН-а.

Било је и оних који су белешке упоредили са твитовима, оценивши да „Мета“ на тај начин жели да искористи растућу популарност Твитера.

Из „Мете“ наводе да су током тестирања сазнали да корисници воле да имају лак и једноставан начин да поделе шта им је на уму и да на тај начин започну разговоре и додају да „белешке“ дају корисницима спонтан начин да се изразе и повежу са другима.

Шта се још тестира на Инстаграму

„Белешке“ су корисницима већ доступне, а из „Мете“ најављују још новитета. У току је тестирање групних профила, на којима ће више корисника моћи да објављује фотографије и видео-записе под окриљем заједничког профила, али и да заједнички чувају објаве других корисника.

Слична новина се спрема и за приче (Stories) – тестира се функција "Candid" захваљујући којој ће корисници моћи да заједно објављују приче које ће се приказивати као да су у оквиру једног профила.

Чини се да је подстицање групне активности корисника наставак „Метиних“ напора да што више укључи  кориснике у своје платформе. Делује као да се круг затвара и да се „Мета“ враћа коренима, пошто су пре око десетак година групе настале на Фејсбуку, који је, са готово три милијарде налога, и даље друштвена мрежа са највећим бројем корисника. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво