Читај ми!

Корисницима Епла Твитер ће наплаћивати вишу накнаду за плави знак

Компанија „Твитер“ објавила је на свом званичном налогу да од понедељка поново покрећу обновљену верзију претплатничке услуге за плави знак, која ће, из непознатих разлога, бити виша за кориснике „Епла“.

Компанија је објавила да ће корисници који верификују свој налог и претплате се на обновљену услугу за добијање плавог знака имати могућност да уређују своје објаве, постављају видео-снимке у резолуцији од 1080 пиксела за осам долара, али уколико користе „Еплов“ iOs, то ће их коштати 11 долара.

Челници „Твитера“ нису објаснили зашто ће корисници „Епла“ плаћати вишу цену од других, али медији спекулишу да је то начин на који желе да надокнаде трошкове који су уведене за њихову апликацију у Епл продавници.

„Твитер“ је првобитно лансирао претплату за добијање плавог знака почетком новембра, пре него што је одложио како су лажни налози почели да ничу као печурке после кише. Било је планирано да се са претплатом крене 29. новембра, али је и тај рок померен.

Илон Маск, који је у новембру преузео власништво у „Твитеру“, прошлог месеца је у низу објава на мрежи изнео критике на рачун „Епла“, а посебно је нападао одлуку произвођача ајфона да наплаћују накнаду од 30 одсто за куповине у апликацији.

Затим је оптужио „Епл“ да прети како ће блокирати Твитер у својој продавници апликација и такође је навео да су престали да се оглашавају на његовој платформи.

Међутим, након накнадног састанка са извршним директором „Епла“, Тимом Куком, Маск је објавио да је неспоразум око уклањања Твитера из Еплове продавнице апликација решен.

И „Твитер“ и „Епл“ нису одговорили на Ројтерсов захтев да коментаришу ове најаве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво