„Фејсбук“ пооштрава правила за коришћење преноса уживо

Уочи састанка светских лидера у Паризу, сазваног са циљем сузбијања онлајн насиља након масакра у Крајстчерчу, „Фејсбук“ је саопштио да уводи нову политику за коришћење услуге „Фејсбук лајв“.

Политички лидери Европе, Канаде и Блиског истока ће се на самиту у Паризу састати са високим представницима компанија као што су „Фејсбук“, „Гугл“ и „Твитер“, са циљем да светски лидери и шефови технолошких компанија потпишу „Крајстчерч позив“, који ће их обавезати на елиминисање насилних екстремистичких садржаја на интернету. Самитом ће заједно председавати премијерка Новог Зеланда, Џесинде Ардерн и француски председник Емануел Макрон.

Уочи овог скупа из „Фејсбука“ су најавили да ће привремено ограничити приступ опцији преноса уживо особама према којима су већ примењиване дисциплинске мере због кршења правила компаније на било ком месту на сајту.

Корисницима који први пут буду суспендовани биће онемогућено да користе опцију „лајв“ на одређени временски период, наводи компанија. Такође, биће проширен и списак ставки које ће се третирати као прекршај и које ће квалификовати кориснике за суспензију, јавља Ројтерс.

„Фејсбук“ није навео за која кривична дела је могуће добити суспензију или колико дуго ће она трајати, али портпаролка компаније је истакла да, према новим правилима, нападачу који је усмртио 51 особу у пуцњави у две џамије у Крајстчерчу, по новим правилима не би било могуће да користити опцију живог преноса са свог налога на Фејсбуку.

Компанија најављује да ће у наредним недељама проширити нова ограничења и на друге своје платформе, укључујући и оглашиваче.

„Фејсбук“ је такође, обећао да ће уложити 7,5 милиона долара у нове истраживачке пројекте за креирање алата помоћу којих би се аутоматски детектовао забрањени садржај, пошто су неки корисници успели да заобиђу постојеће системе детекције и проследе снимке напада у Крајстчерчу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво