„Теслом“ прешли Сахару!

Тим „Тесла“ чији су чланови Хрвати Саша Цветојевић и Олег Маштруко и Чех Томас Конвичик постали су први на свету који су електричним аутомобилом „тесла модел икс“ прешли Сахару, па су се тако кандидовали за Гинисову књигу рекорда.

Подвиг је трајао 16 дана у оквиру релија Будимпешта - Бамако на ком су учествовали са аутомобилом „тесла модел икс“.

„Према нашим сазнањима, ниједан електрични аутомобил пре нас није прешао Сахару. Не тврдимо да су наши подаци тачни нити је то нужно пресудно, али пријавили смо овај пројекат и Гинисовој књизи рекорда, па ћемо видети резултате. Имамо фотографије, џи-пи-ес трагове и потписе сведока“, рекао је Цветојевић, а преноси хрватски Тпортал.

„Према мом мишљењу, једино што може да обори нашу пријаву је ако је неко врло скроман и то је већ направио, и то ван организације неког релија, дакле потпуно сам и без агрегата, уз бесконачно спора пуњења на утичници, а да то није нигде објавио ни у медијима ни на друштвеним мрежама. Ако таква особа или тим постоје, ми им шаљемо честитке. На овај пут нисмо кренули због обарања рекорда, али ако и то можемо додати као шлаг на торту, зашто да не“, сматра Маштруко.

Мањак извора електричне енергије није био једини проблем с којим се суочио хрватско-чешки трио, а најтеже тренутке су доживели након што им се помоћно возило, „дачија докер“, заглавило у песку, па му је приликом извлачења страдала гума.

Резервне фелне су сметале кочницама, а од сигурног одустајања „Теслин тим“ је спасао члан мађарског тима, који им је саветовао да на предњи точак монтирају задње гуме с фелнама од „дачије“, а на задњи један од резервних.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво