Њујорк, истрага продаје ботова – познати куповали пратиоце?

Главни тужилац у Њујорку Ерик Шнајдермен потврдио је да та савезна америчка држава покреће истрагу о фирми која је наводно продала милионе лажних пратилаца – ботова – корисницима друштвених мрежа. „Лажно представљање и обмањивање је незаконито по закону у Њујорку“, поручио је Шнајдермен.

Њујорк, истрага продаје ботова – познати куповали пратиоце? Њујорк, истрага продаје ботова – познати куповали пратиоце?

Како Би-Би-Си преноси, компанија „Девуми“ оптужена је за крађу идентитета стварних личности што, према писању Њујорк тајмса, пориче.

Тај лист је објавио опсежни извештај о поменутој фирми у суботу, у којем се, између осталог, налазе интервјуи са особама које су навеле да су детаљи са њихових налога као и слике профила копиране како би били креирани реалистични ботови.

Њујоршки лист је, наводи Би-Би-Си, повезао „фабрику пратилаца“ са великим бројем налога познатих личности.

Како је наведено, они који су желели да повећају број својих пратилаца на друштвеним мрежама, међу којима глумци, предузетници и политички коментатори, могли су да плате да почну да их прате ботови".

Велики број пратилаца на друштвеним мрежама појачава утицај, што може да се одрази на јавно мнење или да донесе повластице власницима налога, као што су пословне понуде или споразуми о спонзорству.

Шнајдерман је рекао да је забринут јер те „скривене“ операције подривају демократију.

Фирма „Дувеми“ је регистрована на адресу у Њујорку, мада Њујорк тајмс наводи да је права адреса канцеларија фирме на Флориди и да запошљава раднике на Филипинима.

Према писању овог листа, „Девуми“ има најмање 3,5 милиона аутоматских налога, од којих су многи изнова продавани.

Како је наведено, најмање 55.000 налога „користи имена, профилне фотографије, адресе и друге личне детаље правих корисника Твитера, међу којима и малолетника".

Њујорк тајмс је такође открио да велики број веома познатих налога на Твитеру има пратиоце „Девуми“ „фабрике“.

Компанија „Твитер“ такође је прокоментарисала отварање ове истраге наводећи да ради на томе да спречи активност „Девуми“ компаније и њој сличних.

„Тактика коју је 'Девуми' користила на нашој и на другим платформама као што је данашњи чланак у Њујорк тајмсу описао, нарушавају нашу политику и неприхватљиве су. Радимо на томе да спречимо њих и све компаније попут њих“, наводи се на званичној страници „Твитера“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво