„Твитер“ појачава борбу против злоупотреба и говора мржње

Представници „Твитера“ најавили су да планирају проширење своје кампање за сузбијање говора мржње и злоупотреба на интернету.

Администратори су почели да идентификују особе којима је забрањено да користе профиле на Твитеру због насилничког понашања. Њима ће бити онемогућено отварање нових профила, наводи се у саопштењу.

Твитер ће такође увести такозвану „безбедну претрагу“, нову функцију којом ће се уклањати сви потенцијално осетљиви садржаји и објаве са блокираних или пригушених налога. Такви твитови ће остати на мрежи, али се неће појављивати у општим резултатима претраге.

Нове мере подразумевају и сузбијање агресивних или „неквалитетних“ одговора. Проблематични одговори ће остати доступни оним корисницима који их потраже, али сe неће појављивати свима, што ће их учинити мање видљивим.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво