Стижу телевизори са екранима дебљине папира!

Велике електронске фирме као што су „Сони“, LG и „Панасоник“ представиле су на сајму технолошких иновација у Лас Вегасу ЦЕС, најновије моделе телевизора са екранима дебљине папира или без звучника и друге новине у роботици и вештачкој интелигенцији примењиве на кућне апарате.

Јужнокорејска група "LG Electronics" представила је синоћ пред отварање сајма телевизијски екран с дијагоналом од 1,65 метара и само 2,75 милиметара дебљине, назван по слову "W" које, према речима представника компаније, означава енглеску реч за позадину, прозор или "Wоw", израз одушевљења.

Замишљено је да се телевизор постави на зид магнетским спојевима од највише четири милиметра.

Јапанска група „Сони“ изложила је нову линију телевизора високе дефиниције ОЛЕД.

Представљен је и модел на коме су укинути звучници, а уместо њих користи се технологија преноса звука вибрацијом екрана. Директор групе Казуо Хирари рекао је да је ово премијера у сектору.

„Сони“ је интегрисао „Гуглов“ софтвер Андроид ТВ у својим телевизорима да би могли директно да приступе интернету.

Кинеска група ТЦЛ је на сајму иновација у Лас Вегасу представила 25 нових телевизора повезаних с интернетом, намењених за северноамеричко тржиште, који, осим тога што имају слику високе дефиниције, имају и побољшан квалитет звука.

Јужнокорејски гигант „Самсунг“ представио је читав низ уређаја, од електричних апарата до првог лаптопа замишљеног специјално за видео-игре.

„Самсунг“ је такође најавио побољшања у својим телевизорима с интернетом. Међу новим функцијама је и капацитет да се препозна који члан домаћинства даје гласовна наређења уређају.

Иако је продаја телевизора опала у свету, продаја екрана са високом дефиницијом (4К) наставља да расте, и телевизори су и даље међу главним производима приказаним на сајму у Лас Вегасу.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара