Више од милион људи користи „Вајберове“ налепнице Београда

За мање од месец дана, српску и енглеску верзију налепница Града Београда "Young love in Belgrade" преузело је више од милион људи. Јавна ћаскања (четове) Града Београда и Туристичке организације Београда прати исто толико грађана, који свакодневно могу да се информишу о актуелностима у граду, наводи се у саопштењу Службе за информисање Градске управе.

Вајберове налепнице представљене су крајем септембра, а, како наводе у Градској управи, Београд је изгласан међу првих десет светских метропола којима је посвећен пакет стикера "Young love in...", заједно са Москвом, Паризом, Њујорком.

Гласања за избор следећег града је у току на Вајберовом јавном чету "Purple Group".

Тридесетак особености Београда налази се на сличицама форматираним у „стикер пакет“, који ће више од 754 милиона корисника Вajбера широм света моћи да употребљава у редовној комуникацији.

Овом јединственом пакету налепница које се користе у апликацији Вајбер теме су Београд, Београђани, њихов дух, жаргон и навике.

Дизајнерски тим из „Вајберове“ централе у Тел Авиву израдио је налепнице, чији визуелни садржај представља главни град Србије, а циљ је промоција Београда као светске туристичке дестинације.

Осим јавног чета Града Београда на Вајберу, град је недавно покренуо и апликације „Беоком-сервис“ и „Београђани“, захваљујући којима грађани могу да указују на комуналне проблеме и да дају предлоге за лепши и квалитетнији живот у граду.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара