„Вајбер“ налепнице Београда доступне од сутра!

Од сутра ће на „паблик чету“ Града Београда бити доступни „Вајбер“ налепнице са мотивима престонице на српском и енглеском језику, који ће моћи бесплатно да се преузимају.

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић рекао је да је компанија „„Вајбер”“ изабрала српску престоницу заједно са још седам светских градова, међу којима су Њујорк, Токио и Париз, подсетивши да је коришћење Вајбера у Србији процентуално са бројем становника међу највећима у овом делу Европе, наводи се у саопштењу Служба за информисање Скупштине града.

„На нашем језику налепнице се скидају са апликације „Паблик чет Београд”, а енглескe са Go to Belgrade”. Налепнице су осмислили млади људи који су веома креативни и уклопљени у младалачки дух града, на њима ће се видети знаменитости наше престонице, али и популарни изрази, као и поруке које популаришу љубав или здрав живот. Такође, на оба паблик чета ће бити информације о манифестацијама у српској престоници које ће помоћи страним туристима који долазе у Београд да унапред буду припремљени, али и да својим сународницима прослеђују налепнице“, навео је Петронијевић.

Према његовим речима, у односу на претходну годину већ сада повећан је број туриста у Београду 16 одсто, уз тендецију даљег раста јер се очекује додатни прилив, посебно у периоду новогодишњих празника.

„Само за последње две године смо повећали број манифестација у Београду више од 30 одсто“, истакао је Петронијевић, подсетивши да је недавно одржана „Ноћ музике” на реновираном стадиону „„Ташмајдан“” коју је посетило 10.500 људи, док је 5.000 људи остало испред стадиона.

Петронијевић је истакао да у донедавно празном Научно-технолошком парку на Звездари сада ради више од 450 особа, у 33 фирме и преко 300 инжењера.

Такође, како је најавио, преговара се са кинеским представницма да се заједнички сличан парк отвори у непосредном окружењу Пупиновог моста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво