Стижу новитети на „Вотсапу“

Компанија „Вотсап“, која је у власништву „Фејсбука“, тестира нову могућност за уређаје са оперативним системом "iOS". Реч је о опцији „Говорити“ која се примењује на „ајфону“ током писања текстуалних порука. Oсим тога, популарна апликација уводи и налепнице, као и „селфи блиц“.

Опција Говорити (Speak) омогућава уређају да прочита поруку кориснику, али још увек није доступна на свим уређајима са оперативним системом iOS и засад се појављује само повремено, преноси Индепендент.

Апликација Вотсап за Андроид такође добија нове могућности, а међу њима су налепнице, односно стикери, као и могућност писања по фотографијама.

Најновије ажурирање доноси и нове могућности приликом фотографисања. Када корисник направи фотографију користећи камеру кроз апликацију, понудиће му се додатни алати за уређивање фотографија. Корисници ће моћи да пишу и цртају по фотографији и да на њу „лепе“ стикере.

Вотсап такође уводи „селфи блиц“ који омогућава корисницима да праве боље фотографије предњом камером при слабом осветљењу и лошијим условима, а функција ће радити само када се фотографише из саме апликације. 

Вотсап је недавно увео и могућност да корисници Андроида шаљу поруке на више адреса у једном потезу. Раније су поруке могле да се шаљу или проследе само једној особи у једном тренутку, док од недавно више корисника може бити изабрано приликом једног слања. 

Популарна апликација наводно ради на увођењу видео-позива, као и на подршци за дељење ГИФ-ова. Вотсап је недавно ажурирао понуду емоџија и увео је могућност увеличавања видео-снимака који су направљени у самој апликацији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара