„Самсунг“ позива кориснике да престану да користе „галакси ноут 7“

Јужнокорејска компанија „Самсунг“ позвала је све који имају њен модел паметног телефона „галакси ноут 7“ да одмах престану да га користе и да га што пре замене, пошто су пријављени нови случајеви да су се ти уређаји запалили.

„Самсунг“ позива кориснике да престану да користе „галакси ноут 7“ „Самсунг“ позива кориснике да престану да користе „галакси ноут 7“

Највећи светски произвођач паметних телефона наредио је раније овог месеца да се повуку сви телефони тог модела у целом свету када је утврђено да су литијумске батерије криве за пријављене експлозије тих уређаја.

„Позивамо кориснике да угасе своје телефоне 'галакси ноут 7' и да их замене што је пре могуће“, рекао је председних „Самсунговог“ одељења за мобилне комуникације Кох Донг Ђин.

Власници тог модела могу да добију телефоне на привремено коришћење, а компанија планира да обезбеди нове батерије од 19. септембра у Јужној Кореји, а затим и у другим земљама.

Америчка Савезна управа за авијацију упозорила је ове седмице путнике у авионима да за време лета не укључују и не пуне најновије моделе „Самсунгових“ паметних телефона.

Неколико авио-компанија је од путника тражило да не укључују те телефоне, а неки авио-превозници су чак забранили те моделе на својим летовима.

Одлука о повлачењу 2,5 милиона телефона донета је само две седмице пошто је почела продаја тог модела. До 1. септембра потврђено је да се 35 телефона „галакси ноут 7“ запалило, углавном док се батерија пунила.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се