„Самсунг“ обуставља пошиљке „ноута 7“ због експлозија, могуће потпуно повлачење

Након неколико десетина пријављених случајева експлозије батерије приликом пуњења, „Самсунг“ је одлучио да прекине слаље новог „галакси ноута 7“ како би компанија извршила додатне пробе и провере квалитета уређаја. Јужнокорејски медији јављају и да ће технолошки џин у року од недељу дана наложити потпуно повлачење свих телефона „галакси ноут 7“.

„Самсунг“ је потврдио 35 случајева експлозије батерије на новим уређајима, понудивши потпуну замену уређаја, али се још није одлучио на потпуно повлачење телефона, преноси Гардијан.

Кох Донг Ђин, председник „Самсунговог“ одељење за мобилне уређаје, рекао је да су неке батерије фаличне и да су експлодирале током пуњења. Потврдио је да су до сада регистровали 35 случајева.

Агенција Јонхап пренела је наводе неименованог „Самсунговог“ званичника који је објаснио да су проблематичне батерије инсталиране у мање од 0,1 одсто продатих телефона, пише сајт Гизмодо.

„Проблем се може решити простом заменом батерије, али ћемо ускоро предузети још озбиљније мере за наше муштерије“, објаснио је извор.

Према његовим речима, најважнија ствар за компанију је безбедност корисника и испуњавање њиховог поверења.

Из ових навода чини се да је произвођач спреман на драстичније мере од прекида пошиљки и детаљнијих провера, па јужнокорејски медији већ наводе да ће се компанија ускоро одлучити на потпуно повлачење свих уређаја и њихову замену.

Гардијан преноси да је јужнокорејска компанија саопштила је да ће јој требати око две недеље да припреми довољан број уређаја за потпуну замену свих до сада продатих, од када је пре две недеље уређај званично представљен.

Вредност акција „Самсунга“ забележила је драстичан пад од седам милијарди долара током протекла два дана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара