Улица у Њујорку добила име Мухамеда Алија

Градоначелник Њујорка Бил де Блазио најавио је да ће део 33. улице на Менхетну, у близини дворане „Медисон сквер гарден“, понети име легендарног боксера Мухамеда Алија.

Одлуку о називању улице по чувеном босеру Бил де Блазио образложио је чињеницом да је Али осам пута боксовао у „Медисон сквер гардену“, али и жељом да се ода почаст преминулом великом борцу, који ће бити сахрањен у петак у родном Луисвилу, у Кентакију.

„Медисон сквер гарден“ је једна од најпознатијих дворана на свету, а у њој је 8. марта 1971. године одржана „борба века“ између Мухамеда Алија, тада Касијуса Клеја, и Џоа Фрејзера, у којој је Али први пут поражен после 31. узастопне победе.

Три године после тога, такође у „Медисон сквер гардену“, Али, који је себе називао „Највећим“, реванширао се Фрејзеру за тај пораз.

Промена назива улице биће привремена, јер је потребно да одлуку о томе усвоји општински савет и ратификује градоначелник.

„Мухамеду Алију дивио се цео свет због начина на који је поштовао своје принципе и залагао се за мир и толеранцију у свету и нормално је да Њујорк, престоница света, ода почаст светском шампиону“, рекао је Ричард Готфрид, члан Скупштине државе Њујорк, надлежан за зону у којој се налази „Медисон сквер гарден“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво