Бенедикт Камбербач и Ема Вотсон гостујући стипендисти Оксфорда

Британски глумци Бенедикт Камбербач и Ема Вотсон постали су гостујући стипендисти чувеног Универзитета Оксфорд, јавила је агенција АП.

Глумци се налазе у групи од 11 особа који не похађају чувени Универзизет Оксфорд, а који су добили ту престижну стипендију на три године.

Гостујући стипендисти не морају да бораве или похађају предавања већ су позвани на дружење са студентима, учешћем на вечерима, разним дебатама и представама.

Декан Универзитета и некада један од уредника лондонског листа Гардијан Ален Расбриџер рекао је да се нада да ће изабрани стипендисти обогатити културни живот Оксфорда и омогућити будућим академцима да се упознају с разним областима која нису на предавањима тог престижног универзитета.

Међу гостујућим стипендистима се налазе и Нил Тенант из бенда „Пет шоп бојз“, редитељ Бибан Кајдрон, један неурохирург, судија и полицијски званичник.

Бенедикт Камбербач (39) постао је светски познат као Шерлок Холмс у новом серијалу о чувеном британском детективу на Би-Би-Сију, а прошле године је био номинован за Оскара за улогу у филму Imitation Game (Игра кодова).

Ема Вотсон (24) прославила се улогом Хермионе Грејнџер у филмском серијалу Хари Потер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се