Читај ми!

„Поздрав застави“ у краљичину част

Британска краљица Елизабета Друга обележила је данас и званично 89. рођендан, колоритном војном парадом „Поздрав застави“ (Trooping the Colour) у срцу Лондона, јавио је Асошиејтед прес.

„Поздрав застави“ у краљичину част „Поздрав застави“ у краљичину част

Краљицу су пратили чланови британске краљевске породице, укључујући војвоткињу од Кембриџа Кејт Милдтон која се први пут појавила у јавности након рођења принцезе Шарлот пре шест недеља.

Принчеви Чарлс и Вилијам, као и принцеза Ана, свечану колону са краљицом у кочијама, пратили су на коњима.

Елизабета Друга напунила је 21. априла ове године 89. година и тада га је, у складу са традицијом, обележила у кругу породице.

Бројни посетиоци окупили су се и изван Бакингемске палате због присуства церемонији и како би видели чланове британске краљевске породице на балкону.

Први пут на свечаности се појавио и двогодишњи принц Џорџ, син војвоткиње и војводе од Кембриџа, принца Виљема, наводи АП.

Ово је 63. пут да је Елизабета присуствовала рођенданској паради, што је рекорд међу монарсима.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се