Читај ми!

Шарлиз Терон: Мрзели су ме на снимању

„Сви су ме мрзели у овом филму“, смеје се Шарлиз Терон док гледа фотографију императорке Фуриозе, ћелаве, једноруке ратнице коју игра у дуго очекиваном филму Џорџа Милера „Побеснели Макс: Аутопут беса“.

„Неколико пута смо покушали да снимимо филм и сваки пут је у плану био потпуно другачији изглед и коначно сам позвала Џорџа и рекла му да ћу обријати главу. Тада су ме сви на сету мрзели, јер је око стотину момака и девојака морало да обрије своје главе, а момци су се више жалили него девојке", испричала је глумица.

Са Томом Хардијем у улози која је пре 30 година „избацила“ Мела Гибсона, Побеснели Макс: Аутопут беса је сниман осам дугих месеци у пустињи у Намибији.

У то време, Шарлиз је усвојила сина Џексона. Како није желела да га остави са дадиљом, Џексон је постао маскота на сету и омиљена „играчка“ Рајли Кију и Рози Хантингтон Витли, које такође играју у филму.

„Имао је мање од три месеца када смо били тамо, малени замотуљак. Девојке су га по цео дан шетале и играле се са њим. Ставиле би га на сто и он би седео између њих, гледао их како једу и балавио по њима. А ја сам мислила: 'То је мој дечко'“, испричала је оскаровка у интервјуу Индипенденту.

За то време, дружила се са мушким делом екипе и колегу Николаса Холта научила да штрика.

„Постао је прилично добар и направио је много шалова“, кроз смех је рекла Јужноафриканка.

Некадашња манекенка, пре 17 година ушла је на велика врата високобуџетним филмом Моћни Џо Јанг. Још тада је, пише Индипендент, била самоуверена и смела жена која није желела да буде укалупљена.

Као једино дете одрасло на фарми у Јужној Африци, у младости је била балерина и модел све док је први менаџер није открио тако што је чуо њен бесни испад на шалтерску службеницу у банци у Лос Анђелесу.

Надомак 40. Шарлиз је и даље та девојка која захтева да је чују и одбија да трпи будале, што често небираним речником и показује.

Једна је од ретких глумица данашњице које „исијавају“ праву моћ било да је реч о злој краљици у остварењу Снежана и ловац, преко борца за људска права у Северној земљи, до улоге серијског убице у Чудовишту за коју је добила Оскара, пише британски лист.

Сада је партнера пронашла у једнако жестоком Шону Пену (54), са којим је 18 месеци у вези. Њих двоје су пријатељи готово 20 година, а заједно су и добили Оскаре 2004. године – она за Чудовиште, он за Мистичну реку.

Како је рекла листу Есквајер: „Он је згодан. Како то рећи у интервјуу. Ја сам 40-годишњакиња која звучи као 16-годишњакиња“. 

Прошле године заједно су радили на драми The Last Face сниманој у Јужној Африци. Пен је режирао филм, а Теронова игра шефицу хуманитарне организације. Пар, осим каријера има заједничка интересовања и у хуманитарном раду. Пен има свој хуманитарни програм на Хаитију, а Теронова своју организацију посвећену борби против сиде у Африци.

Политички добро информисана, она је у стању да дебатује о сваком питању, али јој је син омиљена тема.

„Заиста је кул клинац. Жао ми је, моје дете је кул. Не знам одакле му то пошто ја нисам таква. Сваки дан га погледам и кажем себи да ћу се потрудити да будем кул као он“, истакла је глумица.

Жестока, ледена плавуша каквом се представља свету, попут оне у Прометеју Ридлија Скота, ништа није налик правој Шарлиз Терон. „Не мислим да сам жестока. Али постоји нешто у мојој личности што воли изазов и може да се избори са тешким околностима“, објашњава Теронова.

За улогу Фуриозе тренирала је много и жестоко, јер је желела да њена јунакиња има снажне руке и рамена.

„Желела сам да изгледам као да имам огромну снагу у горњем делу тела, нарочито јер је филм толико физички, а ту је и Том Харди. Није ми се допала идеја супермршаве девојчице, која се бори против мушкараца и побеђује их, тако да сам напорно вежбала како бих ојачала рамена и врат. У овом филму изгледам као рагбиста“, испричала је Шарлиз Терон.

За колегу Хардија, који је преузео највећи терет као наследник Мела Гибсона, има само речи хвале. Чак ни Милер није био толико под притиском као Харди.

„Џорџ заиста воли жене. То се осећа у овом филму и, себично, мислим да смо ми жене имале велико задовољство да будемо толико комплексне“, рекла је она.

Дугогодишње заштитно лице „Диора“, Теронова је уживала што су мушкарци на овом снимању проводили више времена у шминкерници од ње. „Николас је морао да стави све те силне протезе и боју, а ја бих само намазала чело и обријала косу“.

Одбила је, каже, да погледа претходне филмове, а Мела Гибсона до сада никада није упознала. „Нисам желела да погледам филмове јер бих се онда питала да ли сам ја Тина Тарнер у овом филму“.

Њен наредни пројекат је филмска адаптација романа Мрачна места (Dark Places) Џилијен Флин, ауторке бестселера Ишчезла. Теронова глуми у филму и има и улогу продуцента, а купила је и филмска права на књигу Brain on Fire Сузане Кејсен где ће Дакота Фенинг играти младу новинарку.

„Схватила сам одавно да, ако ми не понуде улоге које желим, онда морам нешто да урадим по том питању“, рекла је глумица чија продукцијска компанија „Денвер енд Дилајла“ узима све већи замах.

„Запослила сам најталентованије људе у њиховим пољима и порасли смо и сада постоји и ТВ и књижевно одељење. Волим да сваки дан одлазим на посао“, рекла је Теронова.

Филм Побеснели Макс: Аутопут беса у домаће биоскопе стиже средином маја посредством „Блиц филма“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се