Читај ми!

Умрла незванично најстарија жена на свету у 128. години

Мексиканка Леандра Бесера, за коју се сматрало да је најстарија особа на свету, умрла је у 128. години, потврдиле су тамошње власти.

Рођена 31. августа 1887. године у северозападној мексичкој држави Тамаулипас, Леандра Бесера није била на попису најстаријих људи на свету, јер је пре много година изгубила крштеницу, јавља АФП, а преноси Танјуг.

Бесера је преминула у четвртак у свом дому у Сапопану на западу Мексика. Локални званичници нису прецизирали узрок смрти.

Леандрин унук, 70-годишњи Самуел Алвеар, рекао је да је његова бака једноставно престала да дише и додао да је од пре неколико месеци имала проблеме са плућима.

Алвеар је испричао да га је бака увесељавала причама о Мексичкој револуцији (1910-1920) током које је правила тортиље за војнике.

„Упознала је и Панча Виљу (чувеног вођу Мексичке револуције)“, поносно прича Алвеар.

Леандра Бесера је надживела петеро деце, а до 2011. године је имала 161 потомка.

Када су је на прослави 127. рођендана питали за тајну дуговечности, старица је одговорила да она лежи у три ствари - здравој исхрани, дугом спавању и чињеници да се никада није удала.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара