Читај ми!

Маск донирао милион долара за Теслин центар!

Поводом 158. рођендана Николе Тесле, Елон Маск је поклонио милион долара музеју који ће бити подигнут у част српском научнику на месту где се налазила његова лабораторија и торањ Ворденклиф.

Елон Маск, милијардер, предузетник и власник многих компанијa, укључујући и „Тесла моторс“, не крије да му је велики узор и инспирација Никола Тесла.

За милионску донацију научном центру посвећеном Николи Тесли огромне заслуге има аутор изузетно популарног стрипа The Oatmeal Метју Инман, који је пре месец и по дана јавно позвао Маска да помогне градњу центра и музеја.

„Ништа нам не дугујеш и само си добре ствари учинио у име Николе Тесле. Али чињеница је да 'Тесла моторс', компанија вредна милијарде долара, користи његово име и технологију, а ми за узврат само желимо мало помоћи“, гласи порука.

Тада је милијардер обећао да ће донирати новац, а Инман је потврдио да се јуче чуо са Маском који му је обећао две ствари: да ће донирати милион долара да се музеј сагради и почне да ради и да ће саградити пункт за пуњење аутомобила "тесла" на паркингу испред музеја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво