Читај ми!

„Осим тога“, упознаћете Зое Киду од главе до пете

Зое Кида, девојка из „Земље грува“, од 30. марта водиће нас кроз емисију „Осим тога“. У ексклузивном интервјуу за Интернет портал РТС-а, између осталог, открива зашто се у тој забавној форми која се бави озбиљним питањима неће ценити „политичка коректност“, али и зашто увек гласа за оригиналност и гледа ли на живот кроз ружичасте наочаре.

Сигурним кораком закорачила је пре 13 година у свет музике. Несвакидашњим изразом, како у музичком и певачком, тако и у модном смислу узбуркала је домаћу сцену. Од 2007. године, са колегама из групе „Земља грува“ Ана Јанковић, познатија као Зое Кида, са бројних бина шаље добре вибрације и ритам.

Претпоследњег дана марта на Првом програму Радио-телевизије Србије представиће се у новом светлу - као јунакиња емисије Осим тога.

Како у ексклузивном интервјуу за Интернет портал РТС-а Зое каже, први пут ради овако нешто и сусрет са телевизијом доживљава као велики лични изазов.

„Емисија је пронашла мене, а ја свакодневно откривам и проналазим неограничене изворе креативности у стварању, осмишљавању, писању, глуми, тимској сарадњи“, рекла нам је Зое.

Најављујући прву епизоду серијала у којој је тема живот без секса, истиче да је реч о духовитој и забавној форми која се бави озбиљним питањима, а обраћа се широком аудиторијуму и биће занимљива свим генерацијама.

„Гледаоцима ће одмах бити јасно да је у питању емисија која има врло јак лични печат, која се не уклапа у оквире емисија које смо навикли да гледамо. 'Осим тога' је све оно друго, оно што је иза, оно о чему се мање прича, оно што се прескаче и прећуткује, о чему се јавно не проговара... У животу највише има 'осим тога', јер је живот стална потрага за знањем и захтева стално преиспитивање“, објаснила је млада београдска уметница.

Према њеној оцени, сваки саговорник жуди за питањима која ће у њему побудити нове одговоре, на која можда није спреман, за темама о којима се не проговара на сваком кораку.

„Наши гости су причљиви, надахнути, искрени и врло духовити. Тешка, шкакљива питања обично захтевају искрен одговор, а управо се на томе искушава храброст саговорника. Искреност је неопходна и публика је увек препознаје. 'Политичка коректност' је нешто што се у нашој емисији не цени много, већ изношење личних уверења и ставова који се сукобљавају и који помажу гледаоцима да тему сагледају из више углова.“

Свака епизода Осим тога се бави једном темом из много различитих углова. Тема се обрађује и кроз формалну и неформалну причу, кроз личне исповести људи коју су пристали да о томе јавно проговоре пред камерама, што открива нека веома узбудљива сазнања.

„Моја визура је потпуно лична, трудим се да у свакој ситуацији прикажем свој лик што аутентичније. Ја глумим праву себе у емисији и самим тим много ми је лакше. Публика ће имати прилику да упозна праву Зое Киду од главе до пете.“

Као кантауторка која је стално у потрази за свежим идејама примећује да у Србији има трагова грува, али да је он генерално у дефициту.

„Причамо о расположењу, квалитету живота, амбијенту у којем живимо, а који утиче на настајање овог петог елемента. Грув је истинско препуштање музици, то је харизма сваког музичара, а ко га највише има? Они којима музика пулсира читавим бићем“, нагласила је позната Београђанка, додајући да свако ново искуство инспирише.

„То је тако без обзира на године које пролазе... ух... невероватном брзином. Не гледам превише напред и никако се не враћам на лоша искуства из прошлости, трудим се да учим из њих и и да из данашњег дана извучем максимум.“

У ери интернета, онлајн социјалне мреже види као веома добар сервис за комуникацију, који тако треба и користити.

„Мислим да се 24-часовна залуђеност и оптерећеност социјалним мрежама полако гаси. Нове друштвене околности треба прихватати и прилагођавати се нови условима стварности која нас окружује. Уколико будемо негирали и одрицали се нових технолошких достигнућа, осуђени смо на пропаст и изгубићемо корак са светом. Бити информисан у 21. веку је нешто што се очекује од сваког појединца“, закључила је свестрана уметница позивајући све да заједно са њом из недеље у недељу открију шта све „осим тога“ живот нуди.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво